Datum: zaterdag 2 december 2023, 19:37 - Auteur: Redactie

The Gunners wint rode en hectische stadsderby van PCP

In 4F heeft The Gunners zich zaterdag langs PCP gevochten, letterlijk. De wedstrijd werd ontsierd door rode kaarten, een staking en tumult voor de dug-out.

De goals vielen al rap en ook de vlam sloeg al snel in de pan. Na een flitsende start van The Gunners, waarin spits Daniël Zwanenburg de score opende, maakte Mehari Emeha gelijk na een prachtige assist van schaduwspits Mustapha Houba. Maar Emeha, de kleine buitenspeler van de Brabantparkers, raakte daarna in een vechtpartij betrokken met defensieleider Tim Suter. Er werden wat klappen uitgedeeld over en weer en toen was het duidelijk voor de arbiter: allebei rood en het duel werd een kwartier gestaakt.

Tien tegen tien dus op sportpark het Hooghuys, waar de gevoelstemperatuur dan wel onder het nulpunt lag, maar binnen de krijtlijnen was het heet, ook na de onderbreking. Vlak voor rust namen de gastheren de leiding, toen Gilliano Lenz oog in oog met inval-keeper Yunus Arpat koel binnen kon schuiven. Na rust zou doelman Arpat nog een hoofdrol vertolken, de ervaren goalie van de ploeg van Marco de Jong.

Maar eerst maakte Jeffrey Cuppen, de nieuweling in Gageldonk, de bevrijdende 3-1. Niet dat het spelbeeld daar op wees, want The Gunners was vooral na het uitvallen van sterkhouder Danny Ummels alleen maar op eigen helft aan het tegenhouden. En bij PCP was er geen stootkracht. Amadou Sheriff kreeg voor en na rust een kans, maar het was te weinig. Toch zorgde Shersah Akbari met een heerlijk schot in de kruising nog voor spanning.

En toen ging het los. Kort nadat PCP-keeper Arpat een kopbal geweldig uit zijn hoek haalde, ontstond er een 1 op 1-duel met invaller Jamie Wolff. De bonkige spits raakte de lange sluitpost, maar de leidsman floot niet. Even later, bij een stilstaande situatie, stormde Arpat op de zijlijn af om iemand terecht te roepen die de bal wegschoot om tijd te rekken. Vuur en passie en dus ook soms over de rand tijdens de derby.

Enfin, het bleef bij 3-2. Voetbalinbreda.nl sprak met beide kampen. Te beginnen met The Gunners-trainer Jeroen Ras. “In een derby die bol stond van onvriendelijkheden hebben we onze onverzettelijkheid getoond. Na de rode kaart van Tim Suter en het even later wegvallen van Danny Ummels vergaten we te voetballen. Daarentegen hebben we als team wel goed verdedigd en een aantal gevaarlijke counters weten te plaatsen. Drie punten in deze fase zijn heel lekker. Bij winst volgende week doen we écht volop mee om het kampioenschap.”

In het uitkamp was routinier Houba uiteraard minder blij. “Het enige wat The Gunners heeft gedaan is ons uit de wedstrijd proberen te halen en allerlei dingen die niks met voetbal te maken hebben. Dat is ze gelukt met Mehari Emeha, ze hadden niet verwacht dat het zo liep dat hun eigen speler dan ook rood zou krijgen. Daarbuiten, we mogen niet verliezen van zo’n ploeg, al waren we niet op volle oorlogssterkte.”

The Gunners – PCP 3-2 (2-1)
1-0 Daniël Zwanenburg, 1-1 Mehari Emeha, 2-1 Gilliano Lenz, 3-1 Jeffrey Cuppen, 3-2 Shersah Akbari.