Datum: zondag 26 september 2021, 15:09 - Auteur: Redactie

The Gunners wint lastige seizoensouverture bij SCO

Na een rumoerige voorbereiding, waarin The Gunners nipt werd uitgeschakeld in het bekertoernooi en trainer Peter Remie opstapte, is 4D toch uitstekend begonnen. Zaterdagmiddag kroonde de Rotterdamse spits van de club uit Gageldonk zich tot matchwinner van het uitduel met SCO.

In Oosterhout waren de bezoekers niet bepaald beter dan de gastheren en was het lang vechten om de punten. In wat een 0-0-wedstrijd leek te worden, was het echter goaltjesdief Daniël Zwanenburg die deed wat hij voor, tijdens en na de Corona-stop ook al deed: scoren. Zijn treffer leverde de volle buit op voor nieuwbakken coach Brian Piris, die als assistent het stokje over nam van zijn kompaan Remie.

Zwanenburg (foto) weigerde na afloop overigens om alle credits in ontvangst te nemen. De ervaren aanvaller uit Rotterdam loofde vooral het team en Michael van Gastel in het bijzonder. “Deze wedstrijd heb ik niet gewonnen. Die ‘ouwe keeper’ van ons is vooral belangrijk geweest. Dit was verder echt een teamprestatie. Iedereen knokte voor elkaar”, vertelde de doelpuntenmaker aan Voetbalinbreda.nl.

Volgende week zaterdag presenteert The Gunners zich voor het eerst aan het thuispubliek in competitieverband. Zonder de anderhalve meter-maatregel en nazomerse temperaturen zou het wel eens een ouderwets gezellige middag kunnen worden in de Haagse Beemden. De tegenstander die dan op bezoek komt op sportpark het Hooghuys is SSC ’55, dan thuis met 1-0 verloor van Dongen ZA.

SCO – The Gunners 0-1 (0-1)
0-1 Daniël Zwanenburg.