Datum: zaterdag 22 september 2018, 17:33 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners wint seizoensouverture na spannende slotfase

Voor The Gunners is 4C uitstekend begonnen zaterdagmiddag. De ploeg uit de Haagse Beemden boekte een terechte overwinning op Olympia ’60, al werd het nog wel spannend in de slotfase.

De teksten voor af waren niet mals: “Als het dit jaar weer niet lukt om te promoveren, zit mijn tijd als hoofdcoach er op bij het eerste van The Gunners”, vertelde coach Mark Schuiten tegenover Voetbalinbreda.nl in een interview vorige maand. Zijn selectie, die versterkt is, voelt die druk ook, want tegen Olympia begonnen de Bredanaars geconcentreerd aan het eerste competitieduel.

Routinier Patrick van der Pluym liet het trouwe thuispubliek al snel juichen in de eerste helft: 1-0. Na rust was het wachten op de 2-0, maar diverse kansen werden om zeep geholpen. De bezoekers uit Dongen bleven daardoor kansrijk en lieten het na om de 1-1 te maken. Een afgekeurde goal speelde hen parten. Aan de andere kant werd het toch 2-0 na een schitterend doelpunt.

Rechtsbuiten Kevin Visser soleerde zich fraai richting de achterlijn, trok de bal terug op de inlopende Nick Collins en die etaleerde zijn traptechniek. Het leer vloog van een meter of zestien fantastisch in de kruising. Daarna vielen de doelpunten snel. Olympia kopte uit een corner de 2-1 binnen, maar lang bleek die goal niet door te werken bij de club uit Gageldonk. Visser liet zich behendig vallen in het strafschopgebied: pingel.

Collins mocht aanleggen vanaf elf meter, maar faalde. De rebound was een prooi voor de nieuwe spits Daniel Zwanenburg (foto, boven). Hij vuurde het projectiel van dichtbij hard tegen de touwen: 3-1. Toch werd het nog 3-2 in blessuretijd, maar tot tevredenheid van iedereen die voor de kantine stond of was nat geregend langs de zijlijn, floot de arbiter af. The Gunners is het seizoen zodoende uitstekend begonnen.

The Gunners – Olympia ’60 3-2 (1-0)
1-0 Patrick van der Pluym, 2-0 Nick Collins, 2-1 Olympia ’60, 3-1 Daniel Zwanenburg, 3-2 Olympia ’60.