Datum: zaterdag 23 maart 2019, 21:35 - Auteur: Redactie

The Gunners zegeviert na krankzinnige slotfase

In 4C was The Gunners weer succesvol zaterdagmiddag. Op het gras van Unitas ’30 wonnen de Bredanaars na een rumoerige eindfase van de derby.

Vooral mede dankzij drie reddingen van Luke van Gurp, die eindelijk weer redelijk fit is, gingen beide clubs met 0-0 de rust in op s De Lage Banken. Het bezoek uit de Haagse Beemden had wel kansen gehad, maar was simpelweg niet overtuigend. In de tweede helft kwamen de Bredanaars achter: na 50 minuten stond het pardoes 1-0. De ingevallen Jamie Wolff had wat later een goede actie in de vijandelijke zestien in huis en werd neergelegd: tweede geel voor de keeper en dus roos en een strafschop die door topschutter Daniel Zwanenburg binnen wers geschoten.

Na 70 minuten spelen werd er een aanval opgezet door Elyas Amaziane en weer was het Zwanenburg die scoorde tegen het tiental uit Etten-Leur. Maar ook The Gunners incasseerde een rode kaart in de persoon van Kevin Visser, waardoor het slot bloedstollend werd. In de laatse minuut volgde namelijk nog een aanval van Unitas met de kans op 2-2, maar die ging er niet in.

”Ik ben allerminst tevreden over het getoonde spel, maar met onze hakken over de sloot nemen we de drie punten mee naar Breda”, aldus trainer Mark Schuiten na de pot tegenover Voetbalinbreda.nl. “Maar nogmaals, vraag niet hoe, want goed was het echt niet.”

Unitas ’30 ZA – The Gunners 1-2 (0-0)
1-0 Unitas ’30 ZA, 1-1 en 1-2 Daniël Zwanenburg.