Datum: zaterdag 5 oktober 2019, 17:57 - Auteur: Redactie

The Gunners zegeviert na spektakelstuk bij VVC ’68

Winnen op het veld van een titelkandidaat: The Gunners deed het zaterdag in 4C. Grote man? Wederom spits Daniël Zwanenburg, die met een hattrick op zak een heerlijk weekend tegemoet gaat, net als de rest van de kleine volksvereniging.

Coach René van Nijnatten ontbrak wegens ziekte en dus nam zijn assistent Jeroen Ras de honneurs waar. Hij vertelde aan Voetbalinbreda.nl alles over de kraker van zaterdag. “Doordat de hoofdtrainer en ik de tegenstander hadden zien spelen vorige week tegen Internos, hadden we een goed beeld van de kracht en zwaktes van VVC ‘68 Een klassieke 4-4-2 ploeg met een balvaste spits en lopende mensen in de as en de linkerkant. We kwamen vrij snel door het niet goed lezen op achterstand. Kort hierop zijn we met onze middenvelders achter elkaar gaan spelen in plaats van naast elkaar om de lopende mensen op te vangen. Vanaf dat moment hadden wij weer controle zonder zelf gevaarlijk te worden.”

De 1-1 van spits Zwanenburg (foto, rechts) was een knappe kopbal bij een voorzet van Kevin Visser. Vrijwel meteen na rust kwamen de Bredanaars op 1-2 door een doelpunt van wederom Zwanenburg, die vanaf dat moment een plaag werd voor de defensie van VVC. De thuisclub kwam echter gelijk terug na een bal die vanaf de flank in onze zestien gepompt werd.

“Kort na rust wilde ik meer aanvoer over de linkerkant en dus heb ik de beide backs van positie laten wisselen. Charlie van Oosterhout ging op linksback spelen”, legt Ras uit. Kort hierna gaf Van Oosterhout een assist op Nick Collins, die van zestien meter knap raak schoot. Wederom reageerde VVC snel door een voorzet van de zijkant om te toveren tot een doelpunt. Hierna begon VVC steeds meer te drukken tot zij met tien man kwamen te staan.

“Ik besloot toen om Collins te vervangen voor Tommy Mol om voorin de bal meer vast te houden. Nu ontstond een fase waarin het doelpunt aan beide kanten kon vallen.” Na hard werken van Mol dwong hij de tegenstander een eigen doelpunt te maken. VVC bleef de ballen in Bredase zestien gooien en hoopte op gewonnen kopduels.

”In deze fase kropen we echt door het oog van de naald.” Uiteindelijk in minuut 7 van de blessuretijd besliste Patrick van de Pluym, die overigens man of the match was, de wedstrijd. Met een weergaloze actie over links, door de bal na een solo breed te tikken, waarna Zwanenburg de bal in kon tikken en zijn hattrick voltooide. Een heerlijk weekend voor The Gunners, dat volgende week thuis aan zal treden tegen DOSKO.

VVC ’68 – The Gunners 3-5 (1-1)
1-0 VVC ’68, 1-1 en 1-2 Daniël Zwanenburg, 2-2 VVC ’68, 2-3 Nick Collins, 3-3 VVC ’68, 3-4 eigen doelpunt, 3-5 Daniël Zwanenburg.