Datum: zaterdag 13 oktober 2018, 18:02 - Auteur: Redactie

Wereldgoals helpen The Gunners aan fortuinlijke uitzege

Er staat voorlopig geen maat op The Gunners in 4C. Zaterdagmiddag won de ploeg uit de Haagse Beemden zijn vierde duel in successie. Internos was ditmaal het slachtoffer.

De eerste helft kwamen de Bredanaars totaal niet aan bod tegen een sterk goed voetballend Internos. “Dat we de rust met 0-0 ingaan is te danken aan keeper onze goalie Luke van Gurp”, aldus coach Mark Schuiten tegen Voetbalinbreda.nl. “We waren slap, niet geconcentreerd, niet scherp, hadden een verkeerde concentratie, maar met name de wil om te winnen was niet aanwezig.”

Internos was scherper, feller en harder strijdend. Door twee reddingen van Van Gurp (foto) haalden de bezoekers met rust de 0-0. Kansen Internos: negen stuks. The Gunners? Drie. The Gunners had zelfs nog een doelpunt tegen gehad, maar die bleek buitenspel. In de tweede helft bleek het bezoek goed uit de kleedkamer gekomen: feller en meer agressief om de bal te willen hebben. Direct vol erop en in de eerste minuten al kansen op de voorsprong. Daar waar Internos al lang had moeten scoren liet ook The Gunners het liggen. Voor de neutrale toeschouwer zag een fantastische pot, niet vanwege goed voetbal, maar wel door de spanning. Kansen over en weer.

In de 83ste minuut brak het uitteam de ban in Etten-Leur. Goede uitbraak van Daniel Zwanenburg, die tegen de uitgekomen keeper aanschiet en Dion Riemens schoot vanaf 35 meter beheerst binnen over alles en iedereen: 1-0. Daarna raakte Internos de lat nog. Vrije trap uit de kruising geplukt door Van Gurp. Ga zo maar door. In de 87ste minuut komt de bal voor de voeten van de ingevallen Timo Trentelman en die ziet de keeper te ver voor zijn goal staan. Vanaf eigen helft rond middenlijn schiet hij op goal en de bal gaat net over de keeper, hij raakt hem nog aan maar de 0-2 staat op het bord.

“Soms zit het mee en soms zit het tegen. Vandaag gewoon onterecht de winnaar en dat is ook leuk om een keer mee te maken, maar er blijft wel werk aan de winkel. Man of the match is Luke van Gurp en de nul en de drie punten komen op zijn lijstje”, aldus een blije Schuiten tot slot.

Internos – The Gunners 0-2 (0-0)
0-1 Dion Riemens, 0-2 Timo Trentelman.