Datum: zaterdag 4 maart 2023, 16:16 - Auteur: Redactie

Thymo de Bruijn bezorgt Olympia ’60 de driepunter

In 4D maakten SSC ’55 en Olympia ’60 er een ijzingwekkende pot voetbal van. Zaterdagmiddag kwamen de bezoekers uit Dongen als winnaar uit de strijd.

Vanwege de aanleg van nieuwe kleedkamers bij SSC arriveerde Olympia al omgekleed en wel in Sprang-Capelle. Trainer Mo Duzgun had een opmerkelijke aanpassing gedaan in het team. De aan zijn pink geblesseerde keeper Jim Swanen kreeg een basisplaats als veldspeler toebedeeld. Het zorgde voor menig opgetrokken wenkbrauw bij spelers en supporters.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Stef Roovers had een aantal mooie acties en een lage schuiver van hem verdween net voorlangs het doel. Ook Espen Voskuil was dichtbij de openingstreffer maar kwam een teenlengte tekort om een voorzet te kunnen intikken. SSC werd één keer echt gevaarlijk maar de prima kopbal werd uitstekend door keeper Freek Vogels gepareerd.

Gaandeweg het tweede bedrijf werd de wedstrijd meer open. Beide teams waren happig om drie punten te behalen. Er kwamen meer kansen en de scheidsrechter van dienst moest ook vaker ingrijpen, al dan niet met een gele kaart. Bijvoorbeeld bij het afstoppen van Merlijn Biemans die in de tweede helft was ingevallen. De bijbehorende vrije trap kon niet worden beloond met een doelpunt. Coach Duzgun bracht Nick van Wanrooij in als extra aanvallend wapen.

Beide teams hanteerden de lange bal waardoor het qua voetbal steeds minder werd. De kansen werden aan beide zijden echter wel talrijker. Maar beide verdedigingslinies hielden stand en de wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. In de 89e minuut mocht Thymo de Bruijn nog even invallen. Bijna was zijn eerste balcontact een doelpunt, maar miste net. Zijn tweede balcontact was wél raak.

Thymo werd diep gestuurd en joeg de bal keurig langs de doelman van SSC. Een vreugde-explosie volgde bij spelers, staf en supporters van Olympia. In de wel erg lange naspeeltijd leek SS toch nog langszij te komen, maar het schot van afstand spatte uiteen op de lat. Na nog een paar hachelijke momenten was dan daar toch het verlossende eindsignaal. Eindstand 0-1. Waar in de thuiswedstrijd SSC het gelukkigste was (1-2), waren de drie punten nu voor Olympia.