Datum: zondag 13 november 2022, 20:14 - Auteur: Redactie

Tiental Bavel verslaat DIA na enerverende derby

DIA leek zondag op rozen te zitten na snelle goals, maar het was Bavel dat de derby won. In 3B groeide Daan Diepstraten uit tot matchwinner.

Super Sunday op sportpark de Gouwen, waar op die speciale dag traditiegetrouw een zanger komt optreden en er flink gefeest wordt na afloop van de wedstrijd op zondagmiddag. En voor DIA leek het thuisfeestje compleet te worden, toen Nik van Oosterhout al snel de 1-0 binnen had geknikt en Remco Sluijk de marge verdubbelde: 2-0. De ploeg van coach Alkan Uzun gaf zijn droomstart echter geen vervolg.

Wel een slecht vervolg, want Sander van Gils liet de ruststand op 2-1 bepalen. Daan Diepstraten maakte na rust gelijk, maar toen captain Erik Meijerink nota bene tegen zijn oude club een rode kaart moest incasseren, waren de bezoekers van trainer Coen Rijppaert plots in paniek. Met een man minder was die paniek opvallend snel omgetoverd in zelfvertrouwen, want Bavel kwam op voorsprong via Niek Akkermans.

Wie anders? De man die legio doelpunten maakte voor DIA, deed het nu voor de groenhemden. Het werd ook nog 2-4 door Diepstraten en het slotakkoord was voor Sluijk, die met zijn fraaie volley-goal geen nederlaag meer kon voorkomen. Voetbalinbreda.nl sprak na de derby met beide kampen. Te beginnen met Sluijk. “Ik heb een dubbel gevoel, want we hadden meer verdiend vandaag.”

Namens de winnaars nam Meijerink het woord. “DIA begon goed, maar daarna namen wij het over. Mijn rode kaart? Zeer ongelukkig en pijnlijk.” Voor DIA wordt het lastig dit jaar. De gedeelde laatste plek is inmiddels een feit: GSC/ODS heeft een iets slechter doelsaldo. Bavel daarentegen staat op de eerste positie, al kunnen de amateurs van FC Dordrecht eroverheen wippen als zij hun inhaalduel winnen.

DIA – Bavel 3-4 (2-1)
1-0 Nik van Oosterhout, 2-0 Remco Sluijk, 2-1 Sander van Gils, 2-2 Daan Diepstraten, 2-3  Niek Akkermans, 2-4 Daan Diepstraten, 3-4 Remco Sluijk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss