Datum: zondag 12 november 2023, 17:02 - Auteur: Redactie

Tiental Be Ready wint ‘titelkraker’ in en tegen Chaam

Chaam was zondagmiddag niet in staat om koploper Be Ready in toom te houden. In 4B wonnen de gasten uit Hank met afgetekende cijfers.

Chaam kreeg thuis de koploper op bezoek en bij winst zou het op gelijke hoogte komen en bleef de eerste periodetitel in zicht. Be Ready en Chaam maakten er een felle, maar faire wedstrijd van. Het bezoek uit Hank scoorde in de vijfde minuut al de 0-1 waardoor de oranjehemden al vroeg achter de feiten aanliepen na een afvallende bal die fantastisch in de kruising werd geschoten door Kevin van Gool. Hierna leek Chaam zich te herpakken en kreeg het een goede mogelijkheid via een vrije trap die ternauwernood werd gered door de doelman van de bezoekers. De strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld, daar de backs van beide ploegen scherp verdedigden.

Na de rust ging het spel gelijk op, maar het was Be Ready met de grootste kansen. Eerst was daar de linksbuiten die zijn bewaker het nakijken gaf en een goede voorzet afleverde, maar de middenvelder van Be ready schoot hoog over, waarna het mooiste moment van de wedstrijd kwam. De bal werd na een een aanname van diezelfde speler (Robin van den Noort) langs zijn directe tegenstander gewipt waarna hij koelbloedig afrondde.

De ervaren Alex Smeekens, tevens spelend tegen zijn oude club, werd neergehaald door de rechtsback van Be Ready die met rood mocht afdruipen. Chaam probeerde nog wel druk te zetten, maar Jonathan van Eerdt maakte een einde aan alle illusies van de thuis spelende ploeg door een foutje af te straffen: 0-3. Chaam probeerde het nog wel wat resulteerde in een kopkans, maar uiteindelijk profiteerde Be Ready nogmaals van de ruimte door in de extra tijd met tien man ook de 0-4 binnen te schieten. Chaam doet nu een stapje terug ik titelstrijd waar Be Ready zes punten los staat en het goed voor elkaar lijkt te hebben.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met één van de twee verliezende hoofdcoaches van Chaam: Rik Jochems. “Iets te voorzichtig begonnen vanuit onze kant. Na de 1-0 durfden we wat meer en hadden we het betere van het spel in mijn ogen en was de 1-1 wel terecht geweest ondanks dat we niet echt grote kansen kregen. De 2-0 van hun kwam door individuele klasse, prachtige actie. Daarna, na de rode kaart wilden we vol doordrukken en gingen we vol op de aanval spelen. Toen viel de tegengoal eigenlijk al meteen waardoor dat geloof ook meteen wegviel zeg maar. Zij scoren op de goede momenten, vroeg in de wedstrijd, meteen na de rode kaart. Wel leuk om te spelen tegen een trainer met een idee, met patronen, wat je echt terugzag bij hen. En we feliciteren hen dan ook van harte met de eerste periode.”

(verslag door Eljay Hoed)

Chaam – Be Ready 0-4 (0-1)
0-1 Kevin van Gool, 0-2 Robin van den Noort, 0-3 Jonathan van Eerd, 0-4 Stijn van Burgel.