Datum: zondag 13 oktober 2019, 15:17 - Auteur: Redactie

Tiental DIA moet op eigen terrein buigen voor RWB

Een snelle rode kaart voor DIA was funest zondagmiddag in 4C. Het sterke RWB liep daarna uit naar een ruime overwinning in Teteringen.

De Bredase dorpelingen hadden dinsdag en donderdag getraind met de ambitie om het sterke RWB te verslaan op sportpark de Gouwen, maar binnen enkele minuten was die ambities ietwat gedowngrade. Thomas van Burik (foto) was de laatste duels nog belangrijk door bij diverse doelpunten betrokken te zijn, maar ditmaal incasseerde hij  een rode kaart. Het bezoek uit Waalwijk profiteerde daarna optimaal van een ‘man meer-situatie’ en liet de ruststand op 0-1 bepalen. In de tweede helft liep Rood Wit Blauw uit naar 0-3, maar dat was enigszins geflatteerd te noemen, daar DIA zeker twee prima kansen om zeep hielp.

DIA-coach Erik van Rooij tegenover Voetbalinbreda.nl. “De rode kaart na zes minuten is natuurlijk een stempel op de wedstrijd. Het was in mijn ogen zwaar gestraft, omdat de intentie was om de bal te spelen, alleen hij raakt de tegenstander, die hij nooit gezien heeft. Daarna hebben we goed georganiseerd gespeeld en weinig weggegeven. Uiteindelijk is het jammer dat je je strijdplan na zes minuten overboord moet gooien. De groep heeft heel hard gewerkt en goed gedisciplineerd gespeeld. Ondanks dit verlies toch nog een aantal lichtpuntjes. Volgende week weer een wedstrijd.” En die is tegen uit tegen Blauw Wit ‘81.

DIA – RWB 0-3 (0-1)
0-1, 0-2 en 0-3 RWB.