Datum: zondag 7 april 2024, 17:00 - Auteur: Redactie

Tiental JEKA overtuigt en maakt gehakt van Uno Animo

JEKA zit goed in zijn vel na de winterstop en dat bleek zondag weer. Bij Uno Animo werd er keihard gewonnen door de Bredase Tricolores in 2C, ondanks een vroege rode kaart.

In Loon op Zand beleefden de gasten een droomstart: een puike loopactie van Jilles Bos resulteerde in een eigen treffer van de thuisploeg. De voorzet van de flankspeler werd namelijk achter de eigen goalie getikt. Maar waar JEKA op rozen leek te zitten, sloeg plots het noodlot toe. In de zeventiende minuut trok Rutger Schalks aan de noodrem, terwijl Frits Schuurink er nog naast liep. De arbiter oordeelde anders en trok de rode kaart: JEKA met een man minder. Maar tot overmaat van ramp vloog een bal erin uit een corner en kreeg JEKA klap op klap.

Maar, Damian de Troije (foto) had zich tot dat moment nog niet met de wedstrijd bemoeid. De jonge buitenspeler, die eerder op ons platform aangaf nog het betaald voetbal te willen halen, onderstreepte zijn klasse weer eens. Hij prikte de 1-2 binnen en daarna knalde hij van een meter of 30 de bal over de vijandelijke doelman. “Na rust hamerden we er op dat we niet moesten inkakken zoals tegen Bavel, toen we een 2-0-voorsprong uit handen gaven en dat hebben we ook geen moment gedaan”, jubelde JEKA-trainer Maikel Nijst tegenover Voetbalinbreda.nl.

Jeugdig Enthousiasme Kan Alles kwam zelfs op 1-4 in de tweede helft, toen Bowen van der Linden een bal tegen de doelman schoot, maar de rebound een prooi werd voor de scherpe Stan Spee. Uiteindelijk schrok het thuiskamp helemaal: Justin Houtzager bekroonde een bizar goede wedstrijd met de 1-5. Hij speelde met een soort hakballetje een bewaker uit, dolde het centrale duo en legde de bal fabelachtig in het netje. “Daarna heb ik hem maar van het veld gehaald, want dat doet hij toch geen tweede keer meer”, knipoogde Nijst. “En hij stond op scherp, haha.”

“Dat je met tien man zo’n pot speelt en met 1-5 wint hier, daar kun je alleen maar trots op zijn als staf. Maar we zijn er nog niet,  dus dinsdag gaan we lekker knallen op de training en dan wacht Victoria ’03”, aldus de jonge oefenmeester.

Uno Animo – JEKA 1-5 (1-3)
0-1 eigen doelpunt, 1-1 Uno Animo, 1-2 en 1-3 Damian de Troije, 1-4 Stan Spee, 1-5 Justin Houtzager.