Datum: vrijdag 17 september 2021, 22:24 - Auteur: Redactie

Tiental NAC slikt thuis weer een dure nederlaag

NAC is er tegen FC Emmen niet in geslaagd om de zeperd tegen Jong Ajax weg te spoelen. Nadat het delen van de wedstrijd sterker was dan de Emmenaren, kreeg het in de tegenstoot twee doelpunten tegen. Toen NAC na 78 minuten met tien man kwam te staan werd het een te moeilijke opgave voor de ploeg van Edwin de Graaf. De goal van Danny Bakker vlak voor rust, bleek uiteindelijk niet genoeg om een resultaat uit het vuur te slepen.

FC Emmen wist vorige week overtuigend te winnen tegen MVV en dus hield trainer Dick Lukkien zijn elftal intact voor de wedstrijd tegen NAC. Bij NAC werd middenvelder Yassine Azzagari gepasseerd en vervangen door Dion Malone. Daarnaast kwam Danny Bakker in de ploeg voor Moïse Adilehou ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax.

Na een gelijkopgaand begin tussen beide teams was het NAC dat na 5 minuten er voor de eerste keer doorheen kwam. Nadat Velanas voorbij een aantal Emmenaren dribbelde, kreeg hij de bal bij Bilate, die de bal verlengde en bij Antonia bracht. Antonia kreeg de kans om te schieten maar schoot hoog over. Na zeven minuten spelen kregen de bezoekers een eerste mogelijkheid. Rechtsbuiten Rui Mendes gaf een voorzet op spits Jeredy Hilterman, die de bal teruglegde op Van Ooijen. Hij schoot daaropvolgend de bal recht in de handen van Nick Olij. Daarna was het NAC dat via Seuntjens een grote kans kreeg om op voorsprong te komen, echter had hij net te veel tijd nodig in de één op één met de keeper, waardoor er nog een verdediger tussen kwam.

Ook na deze kans was het NAC dat opzoek bleef gaan naar de openingstreffer. Na dik tien minuten probeerden Malone en Antonia Emmen onder druk te zetten op hun helft, maar Emmen voetbalde daar erg goed onderuit. Hierdoor lag het middenveld van NAC open en kwamen de Rood-witten hier doorheen. Jari Vlak ontving de bal op het middenveld en stuurde aanvaller Rui Mendes in de diepte. De Portugees bleef rustig tegen Nick Olij en wist de NAC-goalie te verschalken met een stiftje.

De rest van de eerste helft was het vooral NAC dat kansen probeerde af te dwingen en FC Emmen dat de bal rond speelde. Hieruit kreeg NAC een grote kans via Ralf Seuntjens, die na doorkoppen van Malone en een goed passje van Bilate, vrij voor de keeper werd gezet. Opnieuw kwam er een verdediger tussen en werd de keeper niet getest. Een tegenvaller voor NAC was dat Ruben Ligeon uitviel met een hoofdblessure, hij werd vervangen door Milan Vanacker.

Vlak voor rust had NAC na een aantal mogelijkheden nog niet gescoord. In de 45e minuut kreeg Bilate de bal en werd hij omsingeld door zo’n vier spelers van FC Emmen. Hij versierde nog knap een vrije trap op zo’n acht meter van het doelgebied van Emmen. Haye schoot de vrije trap via de keeper op de paal. De bal kwam terug via de paal bij Danny Bakker die de bal het doel in kon schieten en vlak voor rust werd de stand gelijk.

In het begin van de tweede helft begon Emmen gevaarlijk met een vrije trap van Emmen-speler Peter van Ooijen die gekeerd kon worden door Olij. Daarna werd NAC gevaarlijk met kansen voor Seuntjens en Velanas. Uit de kans van Velanas kwam de bal bij FC Emmen terecht en zei werden op de counter erg gevaarlijk. Enkele seconden nadat NAC in de buurt was van het doel van de bezoekers, kreeg Emmen-speler Mendes de bal, uit de eerste voorzet van de Portugees had Olij nog een antwoord. De tweede voorzet kwam terecht op het hoofd van Burnet en hij maakte de 1-2 voor FC Emmen.

Na de tegentreffer ging NAC weer opzoek naar de gelijkmaker. Er kwam een grote mogelijkheid voor de thuisploeg, voor Seuntjens en Kosiah na een afstandsschot van Haye. Er volgde nog een kansje voor de ingevallen Boris van Schuppen, maar tot echt grote kansen kwam NAC niet meer. In de 77ste minuut kreeg verdediger Colin Rösler zijn tweede gele kaart en moest zodoende het veld verlaten. Nadat NAC met tien man kwam creëerde het te weinig om aanspraak te maken op de gelijkmaker.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – FC Emmen 1-2 (1-1)
0-1 Mendes, 1-1 Bakker, 1-2 Burnet.