Datum: zaterdag 11 maart 2023, 18:03 - Auteur: Redactie

Tiental SCO imponeert en pakt de koppositie af van RFC

RFC kon SCO zaterdagmiddag een kleine genadeklap uitdelen in 4D, maar de Oosterhouters toonden hun ware aard. In een tumultueuze topper trokken de blauwhemden aan het langste eind, ondanks een vroege rode kaart.

Sportpark de Elskens stond in vuur en vlam na een spectaculaire pot voetbal. De nummer 1 op bezoek bij de nummer 2, de belangen waren kraakhelder. En de wedstrijd begon uitstekend voor SCO: vleugelflitser Abelaziz Negro liet de 1-0 aantekenen en dat bleek de opmaat voor een magistraal eerste halfuur. Luc van Dongen verdubbelde de marge en leek de topper in een vroeg stadium te beslissen.

Maar niets werd minder waar toen doelpuntenmaker Negro een rode kaart pakte en moest douchen voor rust. Dat was het moment voor RFC om toe te slaan: 3-1. Maar uit het niets was daar Axel Kastelijns met de 3-1, nog net voor de pauze. Een psychologische dreun voor het bezoek uit Raamsdonksveer. De dorpelingen zouden nog wel de aansluitingsgoal scoren, maar het bleef bij die stand.

SCO-coach Maikel Cohen, die weer helemaal op titelkoers is met zijn formatie, praatte na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Ik ben zeer trots. Tot de rode kaart waren we heer en meester en gaven we geen kans weg. Daarna hebben we geknokt voor wat we waard zijn. We hebben verdiend gewonnen. Deze is heel lekker. Bij verlies kwamen we op vier punten achterstand, nu staan we er twee voor. Maar we zijn er nog niet. Er komen zeven finales aan.”

SCO – RFC 3-2 (3-1)
1-0 Abelaziz Negro, 2-0 Luc van Dongen, 2-1 RFC, 3-1 Axel Kastelijns, 3-2 RFC.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss