Datum: zaterdag 23 november 2019, 17:01 - Auteur: Redactie

Tiental The Gunners voorkomt in extremis een blamage

Voor de vijfde keer op rij won The Gunners niet zaterdag in 4C. Laagvlieger DVO ‘60 werd ondanks een rode kaart wel in bedwang gehouden on blessuretijd.

In Roosendaal was het een achtbaan vol emoties. Het bezoek uit de Haagse Beemden nam na zes minuten al de leiding dankzij een goal van buitenspeler Kevin Visser die de vijandelijke keeper inderdaad liet vissen. Droomstart zou je zeggen, maar niet voor The Gunners, dat een tot dusver matige campagne ervaart.

De thuisclub, getraind door Bredanaar en WDS-man Wouter van de Vendel, reageerde na de 0-1 als door een adder gebeten, want toen de leidsman floot voor het rustsignaal was de score gekanteld; 2-1. En toen er in de tweede helft nóg een thuisdoelpunt volgde en Elyas Amaziane rood kreeg leken de Bredanaars dood en begraven. Dat was echter buiten Daniël Zwanenburg gerekend.

De topschutter verzorgde de aansluitingsgoal en was er na een gemiste penalty van Nick Collins als de kippen bij om de prikken. De gelijkmaker van het tiental uit Gageldonk viel pas in de 92ste minuut. Mixed feelings bij coach René van Nijnatten, die na de doelpuntrijke remise met Voetbalinbreda.nl sprak.

”Als je vooraf zegt dat we gelijkspelen bij het lager geklasseerde DVO, dan teken je daar natuurlijk niet voor. Maar uiteindelijk was onze drive mooi om te zien nadat we rood kregen. We hadden zelfs moeten winnen na zoveel kansen. Ik kan tevreden zijn, maar we met een zure nasmaak.” Volgend weekend reist The Gunners af naar stadsrivaal PCP ZA.

DVO ‘60 – The Gunners 3-3 (2-1) 0-1 Kevin Visser, 1-1, 2-1 en 3-1 DVO ‘60, 3-2 en 3-3 Daniël Zwanenburg.