Datum: zaterdag 23 maart 2024, 18:41 - Auteur: Mica de Montigny

Tiental TSC ZA wankelt geen moment tegen dolend PCP

De nieuwe zaterdag vijfde klasse dreigt voor PCP. Zaterdagmiddag verloor de club uit Brabantpark vrij kansloos in 4F van TSC, dat al voor rust met een man minder moest spelen vanwege het ‘K-woord’.

“We zullen wel moeten”, zegt Errol Sint-Jago na een opmerking in de catacomben van sportpark de Warande tijdens de pauze. De interim-trainer straalt rust uit en oogt zeer beschaafd en vriendelijk. Zijn team speelt echter zonder ziel: teveel eenlingen, weinig voorbeelden van een gun-factor en ondanks de aanwezige individuele kwaliteiten nauwelijks rendement. En ondanks het feit dat PCP ‘wel moest’, kon het de 3-1-achterstand die men op had gelopen voor rust niet repareren. Zelfs niet tegen tien man van TSC.

De Oosterhouters van coach Adrie van Strien begonnen furieus op het kunstgrasveld en stonden binnen een kwartier met 3-0 voor. Ferhat Karasahin opende de score, de ervaren Lars Verwijst verdubbelde de marge en spelmaker Jules Wouters (foto) besliste het duel al min of meer. Maar nadat Karasahin, de laatste maanden goed op dreef met zijn goals, twee grote kansen om zeep hielp, zou hij het ‘K-woord’ hebben geroepen verwijzend naar de vaak ongeneeslijke ziekte. Arbiter Kroes twijfelde niet en trok meteen rood.

Heel dom, maar Karasahin had niet de intentie om iemand te kwetsen en baalde slechts van zijn tijdelijke onkunde voor het vijandelijke doel van keeper Mo Omar. Op dat moment drong PCP aan en rook het bloed. Het was Mo Al Saadi die de mooiste goal van de middag scoorde, door van een meter of 30 kiezelhard via de onderkant van de lat de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Maar wie dacht dat het bezoek uit Breda ontketend uit de kleedkamer zou komen kwam bedrogen uit. Het was werkelijk genant.

Tekenend was de 1 op 1-situatie van spits Crea Zimmerman met de Oosterhoutse keeper. Hij liep alsof hij boodschapjes deed in de supermarkt naar de doelman en schoot heel slap tegen de benen van sluitpost. De legendarische amateurspits, die vorig weekend nog een wereldgoal scoorde, liet daarmee zien wat de status is van PCP. Zielloos en niet overtuigend. Zonde, want er zit veel meer in. TSC op zijn beurt counterde doodleuk richting een zesklapper, waarbij goalie Omar nog een keer flink blunderde: 6-1.

Het slotakkoord was voor spits Mustapha Houba, die van dichtbij nog een soort eretreffer maakte, al was er geen eer te behalen voor de groenhemden. SV Capelle is de enige ploeg die PCP nog kan inhalen eigenlijk en daarvoor moeten er vier punten goed worden gemaakt op hen. TSC daarentegen mag dromen van de nacompetitie om promotie en hoort daar ook wel in thuis met zijn ervaren selectie. Goed en verzorgd voetbal is aanwezig bij de zaterdagtak en de dikke thuiszege op PCP met een man minder was daar het bewijs van.

TSC ZA – PCP 6-2 (3-1)
1-0 Ferhat Karasahin, 2-0 Lars Verwijst, 3-0 Jules Wouters, 3-1 Mo Al Saadi, 4-1 en 5-1 Danilo Maton, 6-1 Aart Joosen, 6-2 Mustapha Houba.