Datum: woensdag 12 oktober 2022, 21:37 - Auteur: Redactie

Tiental TVC Breda sleept een punt uit het vuur bij UVV ’40

In 4C moest promovendus TVC Breda woensdagavond ruim een uur met een man minder spelen op het gras van UVV, maar slaagde er toch in een punt mee te nemen naar Tuinzigt dankzij Jeroen Ooms (foto). De gedegradeerde ploeg uit Ulvenhout is derhalve de morele verliezer geworden.

Vanwege ‘de kapotte lampen’ in Tuinzigt, werd het thuisduel van TVC Breda met UVV in het Bredase dorp afgewerkt. Op de frisse Champions League-avond werd het zowaar een hete derby. Na een heerlijke individuele actie van topscorer Ooms kwamen de Bredanaars op voorsprong, maar nog voor de pauze zorgde Sebastian de Meijer voor evenwicht: 1-1.

Op dat moment stonden de bezoekers met een man minder. De normaliter zo betrouwbare defensieleider Leroy van Berkom pakte een rode kaart na een dure fout en moest inrukken na twintig minuten spelen. UVV profiteerde daar pas in de tweede helft van, toen Maikel Janssen de 2-1 aan liet tekenen. Maar, ondanks het ondertal, sloegen de Viola’s knap terug.

Op deze website verscheen na speelronde 1 al een vrije trap van Ooms tegen PCP (2-1-winst, red.) en in de slotfase kreeg de jonge aanvaller wederom een vrije trap op bijna 30 meter. Na zijn raketinslag tegen PCP, was ook UVV slachtoffer van een Bombazo: 2-2. Fantastisch van de most valuable player van TVC Breda de afgelopen jaren.

“Bizar”, is het eerste woord dat opkomt bij UVV-coach Marco van Dijnsen als hij na afloop bijpraat met Voetbalinbreda.nl. “We hebben volop kansen gehad, maar scoren niet. Zeer teleurstellend. We laten vier punten liggen tegen SAB en TVC Breda. Die vrije trap van Ooms? We waren gewaarschuwd. We moeten rustig blijven, we stijgen nog wel.”

In het uitkamp was de sfeer beter, zo erkende coach Johan Rijndorp. “Op basis van de tweede helft waren we misschien nog wel beter dan en kregen we de beste kansen, maar UVV was op het einde gevaarlijk en onze keeper Jay Regter sleepte ons er doorheen. Ben trots op de jongens. Op karakter zeventig minuten met een man minder. Wij zijn vierde klasse-waardig.”

UVV ’40 – TVC Breda 2-2 (1-1)
0-1 Jeroen Ooms, 1-1 Sebastian de Meijer, 2-1 Maikel Janssen, 2-2 Jeroen Ooms.