Datum: zondag 5 mei 2019, 15:36 - Auteur: Redactie

Tiental UVV ’40 dankt zijn ‘superspits’ andermaal

UVV ’40 blijft kans maken op winst van de derde periodetitel. Dit door het zwaarbevochten gelijkspel van zondag tijdens het inhaalduel met hekkensluiter RWB in 3B.

Op sportpark Jeugdland werd er op Bevrijdingsdag gevoetbald: UVV ontving de drager van de rode lantaarn, RWB. De bezoekers uit Waalwijk hopen directe degradatie af te wenden, terwijl de Bredase dorpelingen van coach Johan Gabriëls op zoek zijn naar glorie. Handhaving is al in kannen en kruiken, maar eventueel spelen om promotie zou nog fraai staan op het CV van The Boys in Green. In Ulvenhout zag het daar echter niet naar uit zondag.

Rood Wit Blauw nam namelijk brutaal de leiding en verdubbelde die marge zelfs. Spits Jonathan van Eerd verzorgde de 1-2, maar toen zijn ploegmaat Ralhp de Brouwer zijn tweede gele en dus rode kaart pakte, leek het gedaan met de thuisploeg. Dat was buiten Van Eeerd (foto) gerekend. De topschutter maakte vlak voor tijd de 2-2 en zorgde voor blijdschap, met eventuele positieve gevolgend uiteindelijk. Voetbalinbreda.nl sprak met de goalgetter.

“We pakken vandaag een terecht punt, maar we mogen er wel blij mee zijn”, doelde hij op de 2-0-achterstand. “Na de rode kaart kwam er veel strijd. We kunnen de derde periode nog winnen. Dan zullen we onze drie resterende duels moeten winnen en hopen dat concurrent Gilze verliest van koploper DESK. Het is een kleine kans, maar we gaan er vol voor met zijn allen.” Komend weekend reist UVV af naar Oosterhout, waar alleen de drie punten dus tellen.

UVV ’40 – RBW 2-2 (0-1)
0-1 en 0-2 RWB, 1-2 en 2-2 Jonathan van Eerd.