Datum: zondag 9 juni 2019, 15:49 - Auteur: Mica de Montigny

Tijn van Galen (19) maakt ‘droomtransfer’ naar Baronie

Groen-Wit ervoer de laatste paar seizoenen hoe Tijn van Galen (foto) vanuit de A-jeugd doorbrak in de hoofdmacht. Na een succesvol seizoen in 3B moet de club uit Princenhage het aanvalstalent laten gaan: Baronie is zijn nieuwe ploeg.

De youngster speelde in zijn eerdere jeugd al op sportpark de Blauwe Kei, maar verruilde de Baronnen in de A-jeugd voor Groen-Wit. Binnen mum van tijd rolde zijn naam al over de tongen aan de Postillonstraat, want nog voor hij zijn debuut maakte in het eerste elftal, scoorde hij aan de lopende band. Samen met Zakaria Zerouali gold hij direct als het grootste talent van de jeugdopleiding van de volksvereniging.

Dit seizoen was Van Galen een ontbetwiste basispeler. In de spits, achter de spits, leverancier, afmaker, Van Galen beheerst alle facetten om tot de uitblinkers van de zondag derde klasse B te horen. Hij werd zelfs periodekampioen met Groen-Wit, maar promoveren lukte niet vorige maand. Nu kan hij zich opmaken voor een rentree bij Baronie, de club waar zijn vader en trainer, Martijn van Galen, ooit furore maakte na zijn loopbaan als prof.

“Als trainer van Groen-Wit weet je dat goede spelers weg kunnen gaan”, vertel Van Galen senior aan Voetbalinbreda.nl. “Tijn verdient deze stap ook. Hij heeft de juiste drive en instelling. Het is mooi dat Baronie oog heeft voor de clubs en spelers in Breda.” De coach van Baronie, Jurriaan van Poelje, liet ook zijn licht schijnen over de spits die de laatste weken al enkele malen mee had getraind met de selectie van Baronie.

“Tijn is een groeibriljantje, een mooi project. Hij heeft een neusje voor het doel en veel potentie als rasechte centrumspits. Wij geloven dat hij zich kan ontwikkelen op ons niveau en kijken er naar uit om met hem aan de slag te gaan. Dit is waar Baronie voor staat. Echte, van oorsprong Baronie-talenten moeten ook bij Baronie voetballen”, aldus de succesvolle oefenmeester, die volgend jaar een mintens net zo goed seizoen hoopt te draaien als deze.