Datum: zondag 22 mei 2022, 16:53 - Auteur: Redactie

Tijn van Galen bezorgt Groen-Wit nieuwe titelhoop

VIDEO – Krijgt 3A een bloedstollende apotheose? Het lijkt er sterk op, want Groen-Wit klopte DSE zondagmiddag terwijl koploper Victoria ’03 verloor.

In Etten-Leur ontvouwde zich een spectaculaire eerste helft, waarin de middenmoter voor eigen publiek de leiding nam. Lang duurde de feestvreugde niet, want het bezoek uit Princenhage maakte gelijk via Tijn van Galen (foto). De wedstrijd kabbelde niet voort na die openingsfase, want DSE nam wederom het initiatief: 2-1. De arbiter floot voor rust nog voor een penalty voor Groen-Wit en captain Abdel Zerai schoot er wederom één in: 2-2 en de pauze in met een beter gevoel.

Na de onderbreking maakten de Bredanaars het verschil. Spits Van Galen deed dat vooral, want met een dubbelslag voltooide hij een hattrick en daarmee was het verzet van de dorpsclub gebroken: 2-4. Hij was overigens niet de enige die uitblonk, want toen het 2-3 stond zorgde Groen-Wit-goalie Teun van Kerkvoorde voor een cruciale redding (zie video hier onder). Hij stopte een strafschop en voorkwam daarmee de 3-3. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met coach Martijn van Galen, die nog maar twee punten achterstand heeft op de koploper.

“Het was een sportief duel. Twee ploegen die wilden voetballen. Cruciaal was de penalty die onze keeper stopte. Of we kampioen kunnen worden? We hebben twee zware wedstrijden voor de boeg. Schijf kan nog een periodetitel winnen en Philippine vecht tegen degradatie. Om minimaal nacompetitie om promotie te halen moeten wij beide resterende duels winnen om alles in eigen hand te houden. We pakten tegen Victoria, Zundert en Hoeven net te weinig punten, maar we zijn meer een team dan afgelopen jaren.”

DSE – Groen-Wit 2-4 (2-2)
1-0 (pen.) DSE, 1-1 Tijn van Galen, 2-1 DSE, 2-2 (pen.) Abdel Zerai (pen.), 2-3 en 2-4 Tijn van Galen.