Datum: maandag 28 augustus 2023, 17:06 - Auteur: Mica de Montigny

Van Galen met wereldgoals op zak richting Portugal

Groen-Wit versterkte zijn selectie deze zomer danig, maar moest ook één aderlating erkennen. Spits Tijn van Galen (foto) mist de eerste seizoenshelft vanwege een trip naar Portugal voor zijn studie. Zaterdagavond nam hij echter in stijl afscheid, door na een invalbeurt de oefenpot tegen Internos op fraaie wijze te beslissen.

De Bredase goalgetter vertrekt deze week richting Portugal, maar liet zich niet ongehoord afgelopen weekend. Op het kunstgrasveld van de Postillonstraat mocht hij toch nog invallen vlak voor tijd, toen Internos verrassend met 1-2 aan de leiding ging in het hol van de leeuw. Van Galen zorgde vijf minuten tijd voor tijd echter voor een fantastisch uitgespeelde goal (2-2) en was in de slotseconden de matchwinner.

Hij kapte toen zijn bewaker uitkapte in de vijandelijke zestien en de bal kiezelhard in de kruising knalde: uitmuntend van de stijlvolle spitta. “Dat was wel lekker, ja. Ik vond die eerste de mooiste, al begrijp ik dat de tweede qua goal zelf ook geweldig zat. Hoe ik nu afscheid neem? Gemengde gevoelens. Aan de ene kant zin in het avontuur wat ik in het buitenland ga beleven, anderzijds ga ik Groen-Wit missen.”

“Maar ik sluit daar aan bij het team van de Portugese Universiteit, dus ik blijf fit en kan gewoon voetballen, dat is mooi. Welk niveau ze ongeveer spelen weet ik nog niet. Eind januari ben ik in ieder geval terug, dus als het mag van onze trainer (Oualid Saadouni, red.) sluit ik dan weer meteen aan”, lacht hij zijn tanden bloot in gesprek met Voetbalinbreda.nl.

“Ik hoop dat ze het zonder mij ook erg goed gaan doen. We hebben een mooi seizoen achter de rug met de bekerwinst en hebben wat nieuwe en goede spelers gekregen onlangs, dus ik benieuwd. Vertrouwen doe ik onze ploeg wel, we zijn goed genoeg en kijken hoe we mijn positie in gaan vullen.” Op het moment van onze slotvraag loopt Cheyondre Richardson voorbij met zijn voetbaltas richting de parkeerplek.

“Wie nu de goals moet gaan maken? Cheyondre Richardson”, knipoogt Van Galen. “Ik denk dat ik er wel minstens 20 in ga leggen”, knipoogt Richardson terug. Als we beide heren mogen geloven, zit het met de goals wel snor de komende vijf maanden. Van Galen heeft in elk geval nog maar eens aangetoond met zijn wereldgoals dat er desondanks gesmacht mag worden naar zijn terugkeer na de winterstop.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss