Datum: zondag 10 februari 2019, 17:56 - Auteur: Redactie

Tijn van Galen voltrekt ‘zieke revival’ van Groen-Wit

Tijdens de eerste helft waren de wolken donker voor Groen-Wit, maar dankzij een loepzuivere hattrick van Tijn van Galen (foto) is de strijd om de titel nu écht aan in 3B. RWB baalt nog wel even van de onnodig verloren pot.

In Waalwijk was het een duel vol doelpunten, spanning en verrassingen. Het veld? Dat was ronduit slecht. De regenval had de mat al helemaal geen goed gedaan tijdens het weekend. Maar RWB had er maling aan en liet al rap de openingsgoal aantekenen. Het antwoord van het bezoek uit Princenhage volgde echter snel: Zakaria Zerouali liet de bordjes in evenwicht hangen. Toch werd er gerust met een achterstand: 2-1.

In de thee die werd geschonken moet doping hebben gezeten, want Groen-Wit beleefde een tweede helft om van te smullen. Spits Van Galen maakte zijn vader en coach trots met de 2-2, maar nog trotser met de 2-3. Plots had Groen-Wit de volle buit in handen, na een achterstand. Maar dat liet RWB weer niet onopgemerkt voorbij gaan. Rood Wit Blauw, zoals de volledige naam luidt van die club, zorgde voor de 3-3: sensatie.

Toen iedereen zich leek te verzoenen met een puntendeling, was het wederom de jonge Van Galen die het meegereisde Bredase publiek in extase bracht, want hij forceerde de winnende treffer en zorgt er zodoende voor dat Groen-Wit nu écht een topploeg is. De kleine volksvereniging aan de Postillonstraat staat nu op de derde plek, met drie punten minder dan koploper DESK. De club uit Kaatsheuvel heeft echter wel nog een duel tegoed.

Groen-Wit-coach Martijn van Galen was wederom uitzinnig, maar tevens ook heel nuchter, zo bleek toen hij na afloop van het spektakel met Voetbalinbreda.nl praatte. “Ik ben realistisch. Wij zijn geen titelkandidaat”, aldus de oud-profvoetballer, die A-junior Badr Khandour liet debuteren. Komend weekend wacht angstgegner UVV ’40, dat op bezoek komt bij Groen-Wit. De ploeg uit Ulvenhout strijdt momenteel tegen degradatie.

RWB – Groen-Wit 3-4 (2-1)
1-0 RWB, 1-1 Zakaria Zerouali, 2-1 RWB, 2-2 en 2-3 Tijn van Galen, 3-3 RWB, 3-4 Tijn van Galen.