Datum: zondag 9 december 2018, 17:46 - Auteur: Mica de Montigny

Titelfavoriet RFC geeft WDS ’19 een pijnlijke ‘reality-check’

WDS ’19 is zondag definitief afgehaakt in de titelstrijd. Thuis tegen koploper RFC kon het de spanning terug brengen in 4C, maar de fusieclub uit Raamsdonksveer besloot na rust anders.

Het is nu wel over met de fantasie van de titel, die vooraf zo besproken werd in de voorbereiding op dit seizoen. Terecht besproken, dat wel. Maar de realiteit leert dat WDS niet kan leveren als er echt om gevraagd wordt. Net als zondag, thuis tegen titelkandidaat RFC. Aanvalsgolven over en weer, maar geen goals voor de pauze.

Na rust wederom kansjes voor beide partijen, maar ondanks een surplus aan kwaliteit in de aanvalslinie, blijft het rendement het zorgenkindje voor coach Gijs Smulders. Zeker als er in de laatste lijn cruciale fouten gemaakt worden. Een kwartier voor tijd verspeelde de ervaren rechtsback Eljay Hoed treuzelend de bal op de middenlijn: counter, goal.

Daarna schatte linksback Pascal de Jong een hoge bal verkeerd in. De dorpelingen braken weer door, legde het balletje prima breed en WDS-keeper Yunus Arpat stond aan het kunstgras genageld: 0-2. Met twaalf punten minder dan de twee lijstaanvoerders is de titel zo’n beetje uit zicht. Komend weekend bezoeken de Babyblauwen Raamsdonk.

WDS ’19 – RFC 0-2 (0-0)
0-1 en 0-2 RFC.