Datum: zondag 1 mei 2022, 18:35 - Auteur: Redactie

Titelfavoriet TVC Breda maakt geen fout in Dongen

Titelfavoriet TVC Breda heeft geen fout gemaakt zondagmiddag in 5A. In Dongen werd DVVC over de knie gelegd door de koploper uit Tuinzigt.

Voor TVC Breda zijn het enkel en alleen nog maar ‘finales’ de komende weken in de strijd om het kampioenschap. Elke ploeg kan dus een bananenschil zijn, maar van een uitglijder was geen sprake. Al hadden de bezoekers het wel lastig op het gras van DVVC. Na rust vooral, want in de eerste helft speelden de Viola’s prima voetbal, maar grote kansen bleven uit. Toch kwam TVC Breda op voorsprong op slag van rust.

Topscorer Jeroen Ooms mocht een penalty nemen en verzilverde die: 0-1. In het tweede bedrijf hanteerde DVVC de botte bijl en dat was voor de gasten vervelend. Toch bleef de uitdefensie goed op de been. Uiteindelijk besliste Bryan Veth de wedstrijd definitief in het voordeel van de lijstaanvoerder. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl zoals elke week met één van de drie trainers: Johan Rijndorp.

“We kregen voor rust een terechte strafschop en komen op 0-1. Daarna begon DVVC te schoppen, ze wilden niet meer voetballen. Dat is hun goed recht en wij moeten ons daar tegen wapenen. Dat deden we achterin uitstekend. We gaven niks weg en de verdediging stond als een huis. We hebben de drie punten en nu op naar volgende week”, aldus de oud-spits. En volgende week wacht HZ ’75.

DVVC – TVC Breda 0-2 (0-1)
0-1 Jeroen Ooms (pen.), 0-2 Bryan Veth.