Datum: zaterdag 3 februari 2024, 17:44 - Auteur: Redactie

Titelkandidaat RFC zet The Gunners hard op zijn plek

In Raamsdonksveer maakte RFC zaterdag een einde aan de eventuele dromen van de titel van The Gunners in 4F. De ploeg uit Gageldonk ging hard onderuit in het hol van de leeuw en voelt de middenmoters nu in de nek hijgen.

Tot de 60ste minuut was er niets aan de hand voor de bezoekers. In de eerste helft had RFC moeite door de compacte verdediging van The Gunners te spelen. In één van de eerste tegenaanvallen maakte de van JEKA teruggekeerde Boris Houtzager de 0-1. Kort hierna kreeg de jonge aanvaller nog een grote kans op de 0-2, maar faalde. Daar tegenover kon de thuisclub twee kansen noteren: een afstandsschot en een bal op de paal. Maar tien minuten na rust scoorde RFC drie maal binnen een minuut of acht door persoonlijke fouten. The Gunners rechtte toch de rug, maar werd door de slecht fluitende scheidsrechter zwaar benadeeld.

Gilliano Lenz werd als doorgebroken speler neergehaald in het vijandelijke strafschopgebied. De arbiter floot echter voor een vrije trap en vergat dan ook meteen rood te trekken. Danny Ummels schoot de bal via de muur binnen, waarna de scheidsrechter de treffer afkeurde voor buitenspel. Op dit moment stond echter een speler van RFC op de doellijn. Uit de consternatie die ontstond werd de bal snel naar voren geschoten door RFC waarbij het de beslissende 4-1 maakte. Uiteindelijk werd het nog 5-1. “Dit is echt een zure nederlaag omdat we gek genoeg, dicht bij een resultaat konden komen”, aldus The Gunners-trainer Jeroen Ras tegen Voetbalinbreda.nl.

RFC – The Gunners 5-1 (0-1)
0-1 Boris Houtzager, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1 en 5-1 RFC.