Datum: zondag 12 mei 2024, 16:51 - Auteur: Redactie

Titelkansen Groen-Wit stijgen flink na gewonnen kraker

De nummer 2, GSBW, kreeg zondagmiddag de nummer 3 (Groen-Wit) op bezoek en de Bredanaars wonnen die topper na een fantastische tweede helft. De titelstrijd is nu helemaal bloedstollend voor de Bredanaars, die alleen nog Rijen boven zich zien met twee punten meer in 3B.

De meest spannende titelrace van alle competities, Groen-Wit zit er middenin. De periodekampioen uit Princenhage leek het vorige maand tegen concurrent Trinitas Oisterwijk plots weg te geven toen het thuis met 2-1 verloor, maar inmiddels is alles weer anders. Slechts twee puntjes, meer is het verschil niet. GSBW heeft nu vier punten minder dan de lijstaanvoerder en twee minder dan de Bredanaars.

Maar daar zag het er aanvankelijk niet naar uit in Goirle, waar de thuisploeg op voorsprong kwam. Via Jeremy Goveia (foto) werd het nog wel gelijk, maar GSBW bepaalde de ruststand uiteindelijk op 2-1. Op dat moment konden de Bredanaars wel inpakken en dus hoopte men op een remontada. En die kwam er. Na een geweldig gevecht kwam Groen-Wit bovendrijven en werd het 2-2 via opnieuw Goveia.

Invaller Mouhcine Zerouali (minuut 55) liet toen zien dat hij ondanks zijn blessures een verplichtingen in het professionele zaalvoetbal nog altijd een factor is: na een doorkopbal legde zijn broertjes Zakaria Zerouali de bal terug op hem en met links had de voormalig futsal-international een heerlijke dropkick in huis die in het dak van het vijandelijke goal vloog: 2-3. Een cruciale treffer.

Want een andere zaalvoetbalprof, Yazid Shrir, besliste in de slotfase de kraker: 2-4. “Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben echt gestreden met zijn allen. Ik heb het al eerder gezegd en het is nog steeds zo: wij moeten daar zijn als Rijen een fout maakt”, citeerde Voetbalinbreda.nl Groen-Wit-trainer Oualid Saadouni, die aan zijn laatste weken bezig voor hij naar FC Eindhoven vertrekt om daar de zaalploeg te trainen. En de kans dat Rijen een fout maakt is er, zeker gezien de laatste speelronde als Trinitas Oisterwijk op bezoek komt.

GSBW – Groen-Wit 2-4 (2-1)
1-0 GSBW, 1-1 Jeremy Goveia, 2-1 GSBW, 2-2 Jeremy Goveia, 2-3 Mouhcine Zerouali, 2-4 Yazid Shrir.