Datum: zondag 11 oktober 2020, 16:12 - Auteur: Redactie

Tolenaars redt punt voor WDS tegen ‘angstgegner’ VCW

Een wedstrijd met twee gezichten zondag in 4C. VCW zakte in en liet WDS ‘19 het spel maken op het Wally Brandenburg kunstgrasveld van sportpark Paradijs en beide ploegen kregen een punt.

Loerend op een foute pass mocht WDS tot net iets over de middellijn komen, waar ze opgevangen werden door een grote rode muur. Door een te trage balsnelheid en teveel foutieve inspeelpasses kwam WDS maar niet in het spel. Van achteruit was er totaal geen sprake van opbouw bij VCW, dat enkel en alleen maar de lange bal speelden richting de lange voorwaartsen, die de bal continu met het hoofd verlengden.

De 0-1 ontstond uit een van de weinige keren dat VCW via de zijkant een aanval opstartte. Een onnodige overtreding zorgde voor een vrije trap van VCW, die snel genomen werd. Slecht opletten van de Babyblauwe verdedigers zorgden voor toch weer een snelle achterstand: 0-1 in de 17de minuut. Voor WDS werd het nu nog lastiger. De Warenbergse bus werd nog strakker geparkeerd op de eigen helft en WDS bleef zich maar stuk lopen. De weg naar de gebroeders Bayram en Abdul Avci werd vakkundig dichtgezet en WDS moest het over een andere boeg gooien, wat in eerste instantie niet lukte. Onder anderen een grote kans van Koen van Kleef werd gekeerd door de Wagenbergse goalie.

Ondanks dat de gastheren beter in de wedstrijd kwamen was het VCW dat wederom
het kille, koude, herfstachtige Paradijs een tik bezorgde. De huidige 1,5 meter-maatregel werd iets te letterlijk genomen en een mooie steekbal zorgde voor de 0-2-ruststand. Dat het beter moest was wel duidelijk in de rust. Dat WDS al eerder tegen Terheijden veerkracht had getoond, was ook wel duidelijk.

WDS kwam dan ook furieus uit de kleedkamer. VCW beperkte zich de tweede helft tot wat ze de eerste helft ook alleen maar gedaan hadden; verdedigen. Met dat verschil dat WDS een stuk feller en beter speelde dan de eerste 45 minuten. In de 55ste minuut wist Andries Tolenaars zijn hoofd te zetten tegen de hoekschop van Richel Nicia voor de 1-2 en amper vier minuten later scoorde Tolenaars zijn tweede van de middag na een geniale steekbal van Bayram Avci: 2-2.

Wat volgde was een niet geweldig niveau. WDS wilde wel en probeerde ook, VCW kwam er niet meer aan te pas. De lange ballen kwamen niet meer aan en eigenlijk was het wachten op de voorsprong voor de gastheren. Helaas waren meerdere mogelijkheden niet genoeg, mede dankzij sterk verdedigingswerk van het uitkamp.

“Voor mij voelt dit gelijkspel tweeledig. De eerste helft was voor VCW en de tweede voor ons. En na een 0-2-ruststand moet je eigenlijk tevreden zijn met een punt, maar toch heb ik ook het gevoel overgehouden dat er meer in had gezeten als we zelf de eerste helft wat beter gespeeld hadden. Al met al prima voor nu. Laten we hopen dat we ook na komende week gewoon lekker mogen blijven voetballen”, aldus trainer Martijn van Wanrooij tegenover Voetbalinbreda.nl.

WDS ’19 – VCW 2-2 (0-2)
0-1 en 0-2 VCW, 1-2 en 2-2 Andries Tolenaars.