Datum: zondag 12 maart 2023, 17:14 - Auteur: Redactie

Topper OVV ’67 versus Gloria UC eindigt zonder goals

OVV ’67 heeft zondag in 5A een punt behaald bij koploper Gloria UC. De concurrenten kwamen niet tot scoren in Baarle-Nassau.

Er stond veel op het spel voor Gloria, want bij winst waren ze immers verzekerd van de tweede periode, maar bij verlies of een gelijkspel kon Vivoo of Molenschot de periodetitel pakken. Er werd afgetrapt op het nieuwe kunstgrasveld met veel publiek langs de lijn en er werd vuurwerk afgestoken. De eerste helft speelde OVV bij vlagen prima voetbal, maar de beste kansen waren voor Gloria en de geelhemden konden zomaar op een achterstand komen, maar de keeper van OVV hield zijn doel schoon.

In de tweede helft startte het bezoek uit Oosteind goed en er werd compact gevoetbald en het was wachten op een doelpunt. Omstreeks de 65ste minuut werd werd de spits van OVV neergehaald in de vijandelijke zestien, maar de goed leidende scheidsrechter liet doorspelen. Niet veel later kreeg een speler van OVV rood na een klein opstootje met een speler van Gloria. Gloria maakte niet echt gebruik van de nummurieke meerderheid, want de gasten waren sterker en kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit, maar de eindpass was niet goed. Rond de 80ste minuut kregen een speler van OVV en één van Gloria rood vanwege het uitschelden van een speler. Met negen  tegen tien bleef het 0-0 uiteindelijk en ging de periode naar Molenschot, want die hadden gewonnen op hun beurt van Vivoo.

“De uitslag vond ik uiteindelijk verdiend, ik denk als je met een man minder staat dat je een puntje moet koesteren. We hebben vandaag wat behoudender gespeeld en geprobeerd om via de vleugels met Omar al Zoubi en Sefa Yalcindag gevaarlijk te worden. Enige smet op de wedstrijd is behoudens de rode kaarten dat er ook twee spelers geblesseerd uit zijn gevallen waarvan er één met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure. Het word aankomende zondag puzzelen, maar heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen, belangrijk is dat je niet hebt verloren vandaag”, vertelde OVV-coach Fatih Kaya na afloop aan Voetbalinbreda.nl.

Gloria UC – OVV ’67 0-0.