Datum: woensdag 14 februari 2024, 13:05 - Auteur: Redactie

Trainer Saadouni verlaat Groen-Wit voor FC Eindhoven

Een kleine shock in Princenhage, waar Groen-Wit na de zomer een nieuwe trainer krijgt. Oualid Saadouni (foto, rechts) vertrekt na dit seizoen namelijk en keert terug bij zijn zaalvoetbalclub FC Eindhoven als coach.

Als professional Futsal-speler schopte de Bredanaar het tot Nederlands international en nam hij vorig jaar na bijna 13 jaar afscheid van FCE met de dubbel (titel en beker). Hij debuteerde vorig seizoen als hoofdcoach bij Groen-Wit en pakte verrassend de beker, the sky leek the limit. FC Eindhoven stond dan ook aan het begin van dit seizoen al op de stoep bij de trainer van de zondag derdeklasser.

“Dit speelde al een half jaar geleden, maar toen zei ik meteen dat ik er niet aan ging beginnen”, opent Saadouni in gesprek met Voetbalinbreda.nl. “Maar twee weken geleden kwam FC Eindhoven bij me terug en toen klopte het totaalplaatje wel. Nu laat mijn prive-situatie het ook toe, toen niet. Al met al is dit een stap die voor mij een mooie kans is. Zowel sportief als financieel.”

“De cirkel is rond. Als trainer hoop ik dezelfde successen te behalen die ik ook als speler van FC Eindhoven heb ervaren. Ik ben blij met het vertrouwen dat de club in mij stelt en kijk ernaar uit om aan de slag te gaan. Hoe ik Groen-Wit ga achterlaten? Hopelijk in de tweede klasse.”