Datum: donderdag 7 november 2019, 13:10 - Auteur: Redactie

Trainersduo Van Duuren en Tangeman stapt per direct op bij Advendo

Advendo zit sportief al met de gebakken peren, maar donderdag maakte coach Frans van Duuren (foto) bekend dat hij en zijn assistent Frederik Tangeman zijn vertrokken bij de hekkensluiter van de zondag vijfde klasse B.

Van Duuren stapte afgelopen zomer in en hielp de geplaagde club uit Breda-Noord voor een vrijwilligersvergoeding aan een hoofdcoach. Samen met Tangeman kon hij de afgelopen maanden niet voorkomen dat Advendo vaak met dubbele cijfers verloor en stijf onderaan staat in de competitie met nu punten en een bedroevend doelsaldo. Mede door blessures en een handvol langdurige schorsingen bij de ploeg uit de Hoge Vucht.

Tegenover Voetbalinbreda.nl reageerden heel wat betrokkenen, te beginnen met Van Duuren zelf. “Waarom stoppen? Trainer zijn van een team dat bijna nooit traint en bijna iedere zondag te weinig spelers die het niveau aankunnen. Een smalle selectie en door te weinig trainen geen goede conditie hebben is jammer, want Advendo is een fijne club met eigenlijk te weinig mensen die alles moeten regelen. Daar neem ik mijn petje voor af, dat ze dat goed doen. Verder gun ik de club veel succes verder en hoop dat het beter gaat.”

Gerrit Bruggeman, vorig jaar nog trainer en al bijna zijn hele leven lid van Advendo, baalt van de situatie. “Of ik het over ga nemen? We gaan eerst intern eens overleggen wat nu de ad-hoc oplossing is. Verder moeten we gaan zoeken naar een structurele oplossing. De timing is niet fijn, nog een wedstrijd en daarna zijn we twee weken vrij. Frans (Van Duuren, red.) had gevraagd om een gesprek met de groep vanavond dus dit is jammer. Maar we kijken nu alleen nog maar vooruit.”

De ervaren speler Nenad Ristanovic blijft hoopvol ondanks alle penarie. “Kijk het is een moeilijke situatie. Te weinig spelers en we kunnen alleen afwachten tot 8 december als er weer een paar aansluiten na hun langs schorsing. Dan hebben we misschien wel vijf goede spelers terug. Daarom zeg ik: als zij allemaal aansluiten dan heb je tenminste voetbal en garandeer ik dat het goed gaat komen zodra we dan punten gaan pakken. Voor nu hoop ik dat Gerrit Bruggeman instapt.”