Datum: woensdag 17 januari 2024, 15:08 - Auteur: Redactie

Trotse ‘opa’ Sweres blijft trainer van Beek Vooruit

Jack Sweres (foto, rechts onder) verlengde deze maand zijn contract bij zondag tweedeklasser Beek Vooruit. De 61-jarige oefenmeester sprak daarom kort met Voetbalinbreda.nl.

Sweres, die vorig decennium ook hoofdcoach van destijds Hoofdklasser Baronie was, geeft aan zich goed te voelen op sportpark de Heikant. De Bekenaren staan op de zevende plaats in 2C, maar moeten uitkijken voor de rode streep.

“We moeten meer balans zien te vinden in hele goede wedstrijden en mindere resultaten, maar ik heb het prima naar mijn zin bij Beek Vooruit en zie voldoende uitdagingen om met deze spelersgroep positieve resultaten te behalen. Daarbij komen er een aantal talentvolle spelers aan die zich kunnen laten gelden op dit niveau”, is zijn blik op de nabije toekomst hoopvol.

Overigens gaat het de oud-speler van NAC ook buiten de lijnen goed af, want Sweres gaat tegenwoordig door het leven als trotse grootvader. “Mijn zoon Jorn -die ook in het het eerste speelt- heeft een dochter gekregen en mijn dochter Rouby een zoon, dus ik ben twee keer opa geworden, dat is echt geweldig”, besluit hij met een flinke glimlach.