Datum: maandag 1 mei 2023, 23:36 - Auteur: Redactie

TSC plukt nog een parel weg bij TVC Breda: Abdou Haalide

Zondag tweedeklasser TSC heeft de beste drie spelers van TVC Breda gestrikt. Na eerder Romano Rijndorp en Jeroen Ooms is ook controlerende middenvelder Abdou Haalide (foto, rechts) rond met de club uit Oosterhout. Voetbalinbreda.nl sprak hem.

De 22-jarige Bredanaar, wiens roots in Togo liggen, huppelde op zijn zevende jaar al rond bij TVC Breda. Hij maakte er vriendjes, herstelde van een zwaar fietsongeluk op een kruispunt nabij sportpark Kwakkelhut en brak door in het succesvolle eerste elftal van de laatste seizoenen. Haalide blikt terug op de zware tijd en blikt vooruit op de mooie tijden.

“Ik was tien jaar oud toen ik aan werd gereden. Mijn been was gebroken en ik had een hersenschudding. Uiteindelijk moest ik een paar nachten in het ziekenhuis blijven. In totaal mocht ik bijna een jaar niet voetballen. Ben nog een tijdje bang geweest voor de duels op het veld toen ik was hersteld, maar dat was snel weer weg. Was blij om weer te kunnen ballen.”

Als linksbuiten acteerde hij in de jeugd een hoofdrol, maar hoe ouder hij werd, hoe defensiever zijn positie werd. “Begon links voorin te spelen als broekie en toen werd ik linksback. Sinds de O-19 ben ik controlerende middenvelder. Het is wel raar om na 15 jaar TVC Breda de club te verlaten, maar ik kreeg een goed gevoel bij TSC. Ze hebben een goed plan.”

“Het is een club met ambitie en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. Ben ook blij dat Jeroen Ooms en Romano Rijndorp naar TSC gaan. Zo hoef ik in ieder geval niet alleen naar Oosterhout te reizen.” Maar zijn keuze ging niet impulsief. Haalide had twijfels en sentimenten richting de mensen van de club uit Tuinzigt. Hij legt tot slot uit hoe gevoelig een voor hem mooie stap kan liggen.

“TVC Breda is een warme club waar iedereen elkaar kent. Ik was 7  toen ik daar begon en nu voetbal ik samen met onze verdediger Mike Vermeulen, waar ik ooit 15 jaar geleden bij in het team kwam. Dus toen zijn moeder hoorde dat ik wellicht TVC Breda na dit seizoen zal verlaten vroeg ze aan mij of ik haar zal beloven om dat niet te doen en te blijven. Ik heb haar jammer genoeg teleur moeten stellen.”

Sportpark de Warande zal volgend seizoen in elk geval kunnen genieten van een voetballend en fysiek sterke speler in de as, die nog lang niet aan zijn plafond zit.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss