Datum: vrijdag 9 juni 2023, 21:06 - Auteur: Redactie

TSC schakelt Sporting Marinus uit en is halve finalist

TSC is door in de nacompetitie-strijd om promotie naar de zondag eerste klasse. Donderdagavond schakelde de ploeg uit Oosterhout Sporting Marinus uit in Amstelveen.

Een flinke busreis gevolgd door een verhitte pot voetbal, mijlenver van het eigen honk. TSC moest er veel voor overhebben om zo fit en compleet mogelijk aan de aftrap te verschijnen tijdens een reguliere werkdag. Des te mooier was het feit dat de ploeg van coach Ad Looijmans tot in de puntjes voorbereid was op de strijd binnen de krijtlijnen, want Bas Blokdijk opende de score. Hij bepaalde daarmee de ruststand op 0-1.

In het hol van de leeuw bouwde wie anders dan Bart Dirven de score uit: TSC op rozen. En bij o-2 zou het blijven, waardoor de halve finale van de nacompetitie om promotie een feit is. Zondag komt Roden, helemaal uit Groningen, naar sportpark de Warande. Absurd, maar waar. Vanuit een soort party-bus kwam captain Ryan Snoeren met heerlijke teksten richting Voetbalinbreda.nl, zoals men van gewend is van de aanvalsleider.

“Als je dit kan wegzetten als team en dit nog twee duels doet, gaan wij niet verliezen. Zelfs met veel geblesseerden brengt iedereen wat ‘ie moet brengen. Heel de selectie”, schreeuwt hij het bijna uit. “We zitten nu in een flow en zitten nu in een lange busreis terug, met heel veel bier en harde muziek. Zondag spelen we thuis, gelukkig. Ook van Roden weten we niks, maar we zijn ready. We zijn blij dat ze naar ons komen, maar ook hun gaan we pakken op deze manier.”

Sporting Marinus – TSC ZO 0-2 (0-1)
0-1 Bas Blokdijk, 0-2 Bart Dirven.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss