Datum: zondag 1 oktober 2023, 16:59 - Auteur: Redactie

TSC ‘sloopt’ de eerste klasse: EFC krijgt flink pak slaag

Promovendus TSC houdt huis in 1C. De blauwen uit Oosterhout maakten zondagmiddag gehakt van EFC in het hol van de leeuw.

Na de openingszege van een week eerder moest deze keer EFC er aan geloven. De bezoekers van coach Ad Looijmans begonnen sterk en openden de score via topschutter Jeroen Ooms. Topschutter? Jawel, de van zondag vierdeklasser overgekomen aanvaller is al weken op schot en nestelt zich moeiteloos in de basis van de blauwhemden. Toch sloeg EFC terug met de 1-1, maar wie anders dan Ryan Snoeren (foto) bood de voorsprong weer aan TSC: 1-2.

De thuisclub vocht voor wat het waard was, maar had niet gerekend op de 1-3 van wederom Ooms. Zelfs toen was met niet geslagen, want de gastheren produceerden de aansluitingsgoals nog. Maar op dat moment besloot Beer Groeneveld aan einde te maken aan de aspiraties van EFC. Het slotakkoord was voor tiener-sensatie Romano Rijndorp, die ook van TVC Breda overkwam en net als Ooms het scorebord al meerdere malen heeft gevonden: 2-5.

“Of EFC, op voorhand toch een titelkandidaat, ons heeft onderschat? Dat denk ik niet, want EFC zakte in. Maar alsnog waren we wederom de betere ploeg. We zijn aan het slopen, dat is top. En we missen ook nog Tim Rubenkamp en Jourdy den Boogert”, vertelde captain Snoeren na afloop van de uitzege aan Voetbalinbreda.nl. Het moge duidelijk zijn, TSC staat met zes uit twee bovenaan en is nog lang niet klaar op het hogere podium.

EFC – TSC ZO 2-5 (1-2)
0-1 Jeroen Ooms, 1-1 EFC, 1-2 Ryan Snoeren, 1-3 Jeroen Ooms, 2-3 EFC, 2-4 Beer Groeneveld, 2-5 Romano Rijndorp.