Datum: woensdag 7 juni 2023, 18:03 - Auteur: Redactie

TSC stap dichter bij promotie na minimale zege op Cluzona

De zondag eerste klasse kan nog steeds bereikt worden door TSC. Zondagmiddag won de club uit Oosterhout de nacompetitie-kraker van Cluzona.

Sportpark de Warande kleurde blauw onder de hete zon, maar TSC was ijskoud. Het bezoekende Club Zonder Naam probeerde sterk te openen, terwijl de thuisclub terughoudend begon, maar gaf niks weg. Tegenvaller voor de formatie van coach Ad Looijman was dat steunpilaar Tim Rubenkamp na vijf minuten weer een hamstringblessure kreeg. Maar toch bleven de Oosterhouters samen vechten.

Het leidde toen de 1-0 in na een geweldige aanval. Vincent van Hoof gaf de bal op Ryan Snoeren, die daarna een dubbele één-twee aanging met Joury den Boogert. Van hoof liep door, Snoeren gaf het projectiel blind op links met een steekbal, waarna Van Hoof voor gas en Bas Blokdijk werkte dodelijk af. De 1-0-voorsprong werd mee de rust in genomen en beloofde veel goeds voor de gastheren.

Na rust kwam er meer ruimte voor TSC. “Maar helaas benutten we geen 2-0. Daar tegenover gaven we ook niks weg. Een echte teamprestatie van iedereen die er bij was. Op naar donderdag, richting Amstelveen, waar Marinus wacht in de volgende ronde van de nacompetitie: , vertelde een zeer contente en zondagavond nog feestende Snoeren na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

TSC ZO – Cluzona 1-0 (0-0)
1-0 Bas Blokdijk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss