Datum: donderdag 18 april 2024, 19:51 - Auteur: Mica de Montigny

TSC-topscorer Jeroen Ooms wijst diverse ‘topamateurs’ af en trekt naar KFC Meer

Jeroen Ooms staat aan de vooravond van een voetbalavontuur in België. De topscorer van zondag eersteklasser TSC heeft een contract getekend bij KFC Meer en sprak met Voetbalinbreda.nl.

Terwijl de inkt op zijn kersverse contract bij de Belgische club net is opgedroogd en de foto’s met de technisch directeur van de ploeg uit de Derde Provinciale B is gemaakt, vragen de volgers van het regionale voetbal zich vast en zeker af waarom hij niet naar een Nederlandse topclub in het amateurvoetbal trekt. Het antwoord is simpel. Ooms is 21 jaar, druk bezig met een eigen recruitmentbureau en in hart en nieren nog altijd de bourgondiër die doorbrak bij TVC Breda enkele seizoenen geleden. “Ik vind voetbal leuk, maar alles eromheen nog leuker.”

Maar let wel, Ooms weet wat hij doet. KFC Meer speelt op een respectabel niveau en wil na de zomer de stap maken naar de Tweede Provinciale. En hoewel hij over financiële zaken bij onze Zuiderburen geen uitspraken doet, weet eenieder dat een begenadigd doelpuntenmaker als Ooms riant beloond wordt voor zijn inspanningen. “Ik heb gesprekken gevoerd met Achilles Veen en Baronie die het in me zagen zitten, maar daar zat de vaart niet zo in als bij KFC Meer. Zij hebben me een goed beeld geschetst en ik ben er daarna gaan kijken.”

“Wat me opvalt is dat daar niet zo’n zeikcultuur hangt als in het Nederlandse voetbal. De mensen zijn trots en positief. Applaudisseren als een speler gewisseld wordt, staan met hun sjaaltje van de club langs de kant te kijken. Dat vond ik echt mooi. En natuurlijk komt er ook geld bij kijken, dat weet iedereen, maar ik ben zeer benieuwd naar wat dit avontuur mij gaat brengen. Het is weer een stap buiten mijn comfortzone”, kijkt hij vooruit. Bij TSC had hij kunnen blijven, maar de Oosterhoutse club lijkt af te stevenen op een kleine leegloop.

Dat Ooms in zijn eerste jaar op sportpark de Warande al 17 goals maakte zal extra pijn doen bij de technische leiding van TSC. “Zij hadden me graag aan boord gehouden en vinden het jammer dat ik al zo snel voor een nieuwe stap kies, maar ik ben ze wel dankbaar. Hoe TSC van begin af aan met mij is omgegaan vind ik echt top. Ze hebben mij het platform gegeven om me te laten zien. Ik ben in Oosterhout een betere voetballer geworden en heb er ook vrienden gemaakt. Maar het is nu tijd om verder te kijken. Ik heb er in elk geval onwijs veel zin in.”