Datum: zondag 11 juni 2023, 17:56 - Auteur: Redactie

TSC vecht zich via Roden naar de finale om promotie

In Oosterhout was TSC zondag in staat de finale te bereiken voor een ticket in de eerste klasse. Roden kwam helemaal uit Drenthe om met een nederlaag huiswaarts te trekken.

Na een nerveus begin kwamen de gastheren terecht op achterstand door een goed schot van een bezoeker: 0-1. Toch pakte de formatie van trainer Ad Looijmans de draad daarna op. Veel positieve coaching zoals de laatste weken hielp de blauwhemden aan een comeback. Een bal die werd ingebracht door Vincent van Hoof, leverde een afvallende bal bij Raymon Raams op, Bart Dirven schoot, maar die bal werd geblokt. Uiteindelijk kwam het leer voor de voeten Ryan Snoeren en die schoot ‘m lekker binnen met links. Net voor rust, dus ging de thuisploeg toch extra lekker de kleedkamer in. “We zeiden tegen elkaar ‘hier gaan wij echt niet verliezen’, en zo geschiedde”, blikt aanvoerder Ryan Snoeren terug in gesprek met Voetbalinbreda.nl.

De 2-1 van Dirven arriveerde al rap door een hele goede voorzet van Joury den Boogerd. “Daarna moeten we het afmaken, maar dat vergaten we. Gelukkig stond heel de verdediging als een huis, echt klasse. Een mega-kans kregen we nog tegen, maar daar was onze keeper Yannick Millenaar met een redding die ik nog nooit heb gezien vanaf drie meter afstand. Vervolgens maken we wel de 3-1 door de goed ingevallen Nino Doelman. Iedereen heeft laten zien dat we in de eerste klasse thuis horen. Zondag de finale op neutraal terrein tegen Union uit Malden en daar gaan we met veel vertrouwen naar toe”, aldus de doelpuntenmaker.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO-SAMENVATTING VAN RTV DRENTHE MET ALLE GOALS!

TSC ZO – Roden 3-1 (1-1)
0-1 Roden, 1-1 Ryan Snoeren, 2-1 Bart Dirven, 3-1 Nino Doelman.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss