Datum: zaterdag 20 april 2024, 17:35 - Auteur: Redactie

Tiental TSC ZA dompelt The Gunners in diepe rouw

The Gunners stond zaterdagmiddag in 4F met één been in de nacompetitie om promotie, maar werd in de slotfase verwoestend gevloerd door TSC. De zaterdagtak uit Oosterhout heeft nu de beste papieren voor de laatste periodetitel.

.

In het begin van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor The Gunners. De thuisclub kwam voor een paar honderd toeschouwers vroeg op voorsprong door een individuele actie van Jeffrey Cuppen. Vlak hierna kreeg Rik Gielen nog een reuzenkans via een kopbal. De eerste helft kabbelde vervolgens rustig voort. TSC, dat zonder de geschorste spelmaker Jules Wouters acteerde, moest beterschap tonen.

Maar in het begin van de tweede helft werd de uitgangspositie voor The Gunners juist nog beter. TSC kwam, niet voor het eerst dit seizoen, met tien man te staan na een dubbele gele kaart voor Tom van Hoof. Het was echter TSC dat in deze fase met een curieus doelpunt van Aart Joosen de gelijkmaker op het bord zette. Na een scrimmage in het strafschopgebied belandde de bal op het hoofd van de in buitenspel op de grond zittende Joosen, die vervolgens de bal achterwaarts over goalie Luke van Gurp kopte. De grensrechter van The Gunners was mogelijk verrast door deze lucky treffer, waardoor hij de vlag vergat omhoog te steken.

Hierdoor veranderde het spelbeeld. The Gunners moest ineens weer en het bezoek van trainer Adrie van Strien probeerde te counteren. Uit een spaarzame counter kwam TSC zelfs op voorsprong. Met nog twintig minuten op de klok ging The Gunners voluit en speelde uiteindelijk met zes aanvallers. Zelfs ‘oud-gediende’ Charlie van Oosterhout werd van stal gehaald. Het mocht echter allemaal niet baten ondanks legio mogelijkheden waarbij ballen van de lijn werden gehouden, schoten rakelings naast vlogen en zelfs een in de ogen van de thuisclub zuivere penalty ontnomen werd door arbiter Edwin Verwer: 1-2.

Voetbalinbreda.nl sprak met beide kampen, te beginnen met verliezend coach Jeroen Ras. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. We hebben het aan onszelf te danken. We hebben nog twee wedstrijden, waarin we alles gaan geven en daarna zien we wel”, vertelde de jonge oefenmeester vlak voordat het feest in de kantine met de gestrikte DJ Biggi begon. Jan Joosen en co maakten dat niet mee vanwege een geplande BBQ met familie, maar de routinier van TSC was uiteraard blij met de punten. “We mogen de periodetitel niet mislopen nu. Dit was een ontzettend belangrijke zege. Als The Gunners over een paar weken punten verspeelt tegen hoogvlieger NEO ’25 en wij winnen bij Olympia ’60 dan is het in the pocket.”

The Gunners – TSC ZA 1-2 (1-0)
1-0 Jeffrey Cuppen, 1-1 Aart Joosen, 1-2 Ferhat Karasahin.