Datum: zaterdag 18 mei 2024, 16:01 - Auteur: Redactie

TSC ZA ‘kantelt’ UVV ’40 en wint de laatste periodetitel

In 4F pakte TSC zaterdag de laatste periodetitel. Na een bizarre strijd tegen degradant UVV ’40, dat voor rust brutaal de leiding nam, wonnen de Oosterhouters alsnog in de tweede helft.

Op sportpark Warande gebeurde aanvankelijk alles waar het thuispubliek geen rekening mee hield. Het favoriete TSC liep twee keer in het mes van UVV ’40, dat ondanks zijn smalle selectie er best goed uitzag. Jim Verburgt opende de score en dankzij een counter, op het randje van buitenspel uiteindelijk, verdubbelde Tim Brillenburg Wurth de marge: 0-2.
 
UVV, dat onderaan staat en statistisch gezien de slechte club van de competitie is, heeft echter zeer veel potentie. Deze keer speelde bijvoorbeeld Jaap Berendschot weer mee. Een speler met een puike trap, puike uitstraling en vechtlust in zich. Ook Lucas Umar (foto), die vlak voor rust nog een hoge bal in een soort kapbeweging dood had gelegd en daarmee applaus kreeg van wat toeschouwers, is veel te goed om deel uit te maken van hekkensluiter. En ook de andere spelers uit Ulvenhout zijn geen clowns, dus TSC wist dat het aan de bak moest.
 
Coach Adrie van Strien was zichtbaar ontevreden, want in de 40ste minuut wisselde hij twee man, onder wie de ervaren Jan Joosen. Maar het maakte TSC wel wakker. Het duurde tot de 45ste minuut vooraleer Kees Joosen uit een corner raak kopte en daarmee de welkome aansluitingstreffer op het scorebord liet programmeren. En die was broodnodig, want al The Gunners een kilometer of 12 verderop zou winnen bij PCP, dat was de periodetitel voor de Bredanaars. En dus was het na rust pompen of verzuipen voor TSC, dat via spelmaker Jules Wouters op 2-2 kwam.
 
De gastheren bleven drukken, zoeken en hopen en werd in de 85ste minuut voor Samuel van den Haspel. De aanvaller, die in zijn DIA ZA-tijd de bijnaam ‘geniale gek’ kreeg, was de paracetamol die TSC uit zijn voetbalgriepje haalde. Wouters schilderde een vrije trap op het hoofd van Van den Haspel en die knikte het leer heerlijk binnen: het complex raakte in extase: 3-2. De arbiter floot wat later af en TSC kon een mooi feestje vieren en kan zich nu op gaan maken voor het toetje om promotie.
 
TSC ZA – UVV ’40 3-2 (1-2)
0-1 Jim Verburgt, 0-2 Tim Brillenburg Wurth, 1-2 Kees Joosen, 2-2 Jules Wouters, 3-2 Samuel van den Haspel.