Datum: zaterdag 1 juni 2024, 15:34 - Auteur: Redactie

TSC ZA klopt GVV en ontmoet Internos in halve finale

Promotie naar de derde klasse komt dichterbij voor de zaterdagploeg van TSC. Zaterdagmiddag wonnen de Oosterhouters met een man minder bij GVV ’63 en moeten nu nog twee ronden zien te overleven.

In Gameren wist de thuisploeg dat een nederlaag directe degradatie op zou leveren en dus was het begin van TSC verrassend. Het was Danilo Maton die met twee knappe goals voor een keiharde 0-2-tussenstand zorgde. Maar vlak voor de pauze kreeg het bezoek van trainer Adrie van Strien een opdoffer te verwerken. Samuel van den Haspel, vorige maand nog beslissend door zijn ploeg naar de periodetitel te koppen tegen UVV ’40 (3-2-winst), deed zijn bijnaam eer aan.
 
De ‘geniale gek’ kreeg een dubieuze tweede gele kaart na een opstootje, waarbij de grensrechter van de thuisclub meende dat hij een elleboogstoot had uit gedeeld. Van den Haspel ontkende, maar kreeg van scheidsrechter Ijzerman alsnog de rode kaart. Ondanks dat bleef TSC fier overeind in de tweede helft en vierde het de zege. Het levert een spectaculaire halve finale op volgend weekend, want dan is zaterdag derdeklasser Internos, dat met 4-1 van Sluis won. de tegenstander.
 
GVV ’63 – TSC ZA 0-2 (0-2)
0-1 en 0-2 Danilo Maton.