Datum: zaterdag 25 maart 2023, 17:40 - Auteur: Redactie

TSC ZA nekt rivaal Olympia ’60 en klimt weg uit de kelder

In 4D won TSC zaterdag van concurrent Olympia ’60. De Oosterhouters klimmen daardoor richting de middenmoot waarin de gasten uit Dongen bivakkeren.

Op sportpark de Warande had Olympia er voor gekozen om terug te zakken en bracht hierdoor TSC meteen in de wedstrijd. De thuisclub begon veel scherper en dat resulteerde in een vrije trap en een doorgeschoten bal die Jeroen de Vos scoorde: 1-0. TSC bleef goed druk zetten en ook de lange bal hanteren en in de 25ste minuut werd het zelfs 2-0. Topscorer Stefan Kok profiteerde van defensief geschutter bij de gasten. Na een paar wissels van coach Mo Duzgun ging Olympia uit een ander vaatje tappen met meer druk naar voren. Dit resulteerde in de 2-1 na goed doorkoppen van Ayhan Uslu en een mooi schot van Merlijn Biemans.

Net voor rust nog een kans voor de bezoekers, die over geschoten werd. De tweede helft opnieuw de werklust van Olympia en een TSC dat terugzakte vanwege conditiegebrek. Veel druk naar voren wat echter niet in veel kansen resulteerde en hierdoor werden de gaten ook groter waaruit TSC bij een uitbraak profiteerde 3-1 door Tim Kuhlmann. TSC speelde de wedstrijd professioneel uit met de nodige gele en een rode kaart van Thom van Hoof (twee keer geel) tot gevolg. Een belangrijke overwinning voor de formatie van trainer Jelle Rompa, die zich gesteund zag door Jan Joosen. De assistent-coach speelde door gebrek aan mankracht.

TSC ZA – Olympia ’60 3-1 (2-0)
1-0 Jeroen de Vos, 2-0 Stefan Kok, 2-1 Merlijn Biemans, 3-1 Tim Kuhlmann.