Datum: zaterdag 2 december 2023, 19:44 - Auteur: Redactie

TSC ZA schudt UVV ’40 net op tijd van zich af na rust

TSC schrok zaterdagmiddag net op tijd wakker bij laagvlieger UVV. In 4F was de club uit Oosterhout de winnaar in Ulvenhout.

Na drie nederlagen op rij kon TSC het zich niet veroorloven om puntenverlies op te lopen bij de gedoodverfde degradatiekandidaat UVV. Toch leek het daar lange tijd op. Het was namelijk Lucas Umar die met een schitterend doelpunt de ruststand op 1-0 bepaalde op sportpark Jeugdland. Na rust, in de slotfase, ging het echter toch mis voor de Bredase dorpelingen.

“Maar door zelf de 2-0 niet te maken, TSC de 1-1 maakt en we een rode kaart pakken via Thomas Kleijn, is TSC er helaas toch met de zege vandoor gegaan. We hebben de pot goed dichtgehouden, maar helaas niet goed genoeg. De mannen hebben hard gewerkt en gestreden, maar helaas dus geen punten”, vertelde UVV-coach Niels van Dongen aan Voetbalinbreda.nl.

De Oosterhouters van coach Adrie van Strien hadden er maling aan en waren opgelucht mede door de belangrijke goals van Jari Hoogendijk en Thom van Hoof. Door de nederlaag van koploper NEO ’25 doen de blauwhemden weer mee om de koppositie, gezien de achterstand van vier punten. UVV ziet het gat met de veilige plekken echter alsmaar groter worden.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DOOR JOS THOMMASSEN

UVV ’40 – TSC ZA 1-2 (1-0)
1-0 Lucas Umar, 1-1 Jari Hoogendijk, 1-2 Thom van Hoof.