Datum: zaterdag 25 februari 2023, 19:45 - Auteur: Redactie

TSC ZA treft Groen-Wit op rampzalig moment en ligt uit ‘de beker’

Groen-Wit bereikte zaterdagavond de kwartfinale van het bekertoernooi. In Oosterhout werd zaterdag vierdeklasser TSC verslagen door de zondag derdeklassers uit Princenhage.

Op veld 2 van sportpark de Warande, het kunstgrasveld naast het hoofdveld, beleefde de thuisclub een horror-start. Jop van Galen kopte uit een corner de 0-1 binnen en al na vier minuten spelen stond het 0-2. Grote broer Tijn van Galen prikte ook raak en toen was de bekerpot eigenlijk al meteen gespeeld. TSC was onmachtig. Maar de blauwhemden wisten vooraf al dat het moeilijk ging worden. Groen-Wit is de torenhoge favoriet, maar de Carnavalsweek die TSC beleefde hakte er ook in: de Oosterhouters hebben het flink gevierd en oogden niet te fit.

Tel daarbij op het plotselinge en hartverscheurende overlijden van TSC’er in hart en nieren, Saskia Lodewikus, en de preparatie op de wedstrijd was allesbehalve optimaal. Na de 0-2 tikte het bezoek uit Breda de thuisploeg regelmatig zoek, maar het duurde een uur voor ze weer scoorden. Een eigen doelpunt betekende 0-3 en Tijn van Galen maakte er 0-4 van. Ook vleugelflitser Zakaria Zerouali scoorde, maar het slotakkoord was voor Joey Hoefnagels, die TSC daarmee nog een doekje voor het bloeden gaf voor het eigen publiek.

Voetbalinbreda.nl sprak met beide kampen, te beginnen met verliezend assistent-coach Jan Joossen. “Onze eerste 30 minuten waren ellendig. Of we agressief en gretig waren? Ja, maar veel te laat. Zo hadden we moeten beginnen. Niet zoals die eerste vijf minuten”, zucht de voormalige middenvelder. “Dan hadden we misschien een kans gemaakt, want eerlijk is eerlijk, het zijn wel klasbakken die mannen van Groen-Wit. Hoe ik terugkijk op ons bekertoernooi? Als een lichtpuntje in een moeilijk seizoen met te weinig punten in de competitie.”

In het uitkamp was trainer Oualid Saadouni trots. “Dit was een prima wedstrijd van en voor ons. Ik heb vandaag veel goede dingen gezien. Vooral na rust. We speelden natuurlijk ook op kunstgras, dat was ook wel lekker. Ik hoop dat we dit nu mee kunnen nemen naar onze competitie”, doelt de zaalvoetbalprofessional op de dramatische herstart van het seizoen in 2023. De koppositie is echter nog wel een feit en dient verdedigd te gaan worden. Allereerst volgend weekend, als nummer 2 Terneuzen naar de Postillonstraat komt.

(foto door onze fotograaf Jos Thommassen)

TSC ZA – Groen-Wit 1-5 (0-2)
0-1 Jop van Galen, 0-2 Tijn van Galen, 0-3 eigen doelpunt, 0-4 Tijn van Galen, 0-5 Zakaria Zerouali, 1-5 Joey Hoefnagels.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss