Datum: zaterdag 4 november 2023, 18:55 - Auteur: Mica de Montigny

VIDEO: TSC ZA wint fantastische pot bij dapper PCP

PCP en TSC hebben zaterdagmiddag reclame gemaakt voor het voetbal in 4F. In Brabantpark won de Oosterhoutse koploper met een man minder na een enerverend schouwspel waarin van alles gebeurde.

Sportpark Lage Kant was koud, nat en grijs, maar door een hartverwarmend optreden van zowel PCP als TSC vergat eenieder dat. De Brabantparkers kwamen snel op achterstand dankzij een goal van TSC-spelmaker Jules Wouters en zag nog voor rust hoe Danilo Maton de marge verdubbelde. Zonder goed te spelen stond de formatie van coach Adrie van Strien plots riant aan de leiding.

Maar wat de bezoekers niet wisten, is dat in de rust Mehari Emeha (foto) warm moest lopen. De kleine buitenspeler was twee weken in het buitenland geweest en zonder training in de benen mocht hij niet spelen van Marco de Jong vanaf het eerst fluitsignaal, maar zijn invalbeurt was fenomenaal. De 20-jarige aanvaller, rond de 160 centimeter, was een ware nachtmerrie voor de fysiek sterkere gasten.

Hij soleerde zich meerdere malen met speels gemak langs diverse bewakers en stond aan de basis van de revival van PCP. Middenvelder Mustafa Yener schoot via een Oosterhouts been de aansluitingstreffer binnen en Emeha dolde daarna twee man om bij de achterlijn gevloerd te worden: penalty. Spits Mustapha Houba schoot de pingel door het midden, maar de rebound zat wel: 2-2.

Op dat moment verdienden de groenhemden meer en meer leek er te komen. Het spel golfde op en neer, maar PCP was dreigend en leek bloed te ruiken. Zeker toen Wouters rood kreeg na commentaar op arbiter Edwin Verwer, die later de hoofdrol op zou eisen toen hij het vlagsignaal negeerde van het thuiskamp en TSC ontsnapte. Ferhat Karasahin lepelde op dat moment opeens een bal in de haak: 2-3.

Met een man minder een zeer welkome goal voor TSC, dat vijftien duels op rij ongeslagen was tot aan zondag. Toen PCP in de slotfase 3-3 wilde maken, sloeg Danilo Maton toe na een tegenstoot voor een leeg doel omdat de nieuwe Italiaanse keeper van de thuisploeg mee was gegaan bij een corner: 2-4. Hoe dan ook, het was een wedstrijd om van te smullen met verrassend goed voetbal voor dit niveau.

“We worden kampioen”, verzekerde banneling Wouters, toe hij besefte dat zijn ploeg goed weg was gekomen na zijn rode kaart. Ook doelpuntenmaker Houba sprak met Voetbalinbreda.nl na afloop. “Het was een zwaar onterechte zege van TSC, maar de scheidsrechter nam een ongelooflijke beslissing door niet voor buitenspel te fluiten. We gaan onze rug rechten en op naar volgende week.”

PCP – TSC ZA 2-4 (0-2)
0-1 Jules Wouters, 0-2 Danilo Maton, 1-2 Mustafa Yener, 2-2 Mustapha Houba, 2-3 Ferhat Karasahin, 2-4 Danilo Maton.