Datum: zondag 8 oktober 2023, 15:37 - Auteur: Redactie

TSC ZO moet voor eigen fans buigen voor ‘tweede klasse-rivaal’

In 1E kon TSC zijn perfecte status niet behouden. De zondagploeg uit Oosterhout moest een nipte nederlaag toestaan tegen ‘oude bekende’ Emplina.

.

Vorig seizoen vochten ze lang om de koppositie, maar werd Emplina uiteindelijk afgetekend kampioen. TSC promoveerde als nummer 2 via de nacompetitie en dus ontmoetten beide kemphanen elkaar weer. Op sportpark de Warande schudde de bezoekende club de thuisploeg opnieuw van zich, net als vorig voetbaljaar. Kansen waren er voor de equipe van trainer Ad Looijmans, waar de vijandelijke ballenvanger had de dag van zijn leven. Het bleef uiteindelijk bij 0-1.

“Of Emplina onze angstgegner is?  Zo kan je het bijna wel noemen inderdaad. We hebben eigenlijk de gehele pot niks weggegeven en door een fout van onze keeper komen zij op 0-1. De bal werd zo in hun voeten gerold. Daarna twee afstandsschoten van mij, die hun keeper goed pakt. En ook na rust twee hele grote kansen die de keeper ook pakt. Emplina is echt een ploeg die tot op de eigen zestien hangt en loert op de counter. En tegen ons heeft dat al drie keer geholpen (vorig seizoen twee keer, red.) dus dat doen ze goed. Een punt voor ons had zeker verdiend geweest, ook al speelde wij niet ons beste spel. Verre van zelfs”, aldus aanvoerder Ryan Snoeren (foto) tegen Voetbalinbreda.nl.

TSC ZO – Emplina 0-1 (0-1)
0-1 Emplina.