Datum: zondag 2 april 2023, 18:20 - Auteur: Redactie

TSC duwt buurman Oosterhout dieper in de put

De Oosterhoutse derby van 2D werd zondagmiddag een prooi voor TSC. Het bezoekende Oosterhout zit nu helemaal in zwaar weer.

Helaas werd de wedstrijd gespeeld op bijveld 1 op kunstgras aan de achterzijde van de kantine. Onder het oog van honderden toeschouwers werd die strijd op dat veld bekeken . De reden was een slecht bespeelbaar hoofdveld. Beide teams speelden lang afwachtend en wilden zeker geen tegengoal krijgen. Naarmate de strijd vorderde was het TSC dat met de aanvallen wel het gevaarlijkst werd. De vv Oosterhout-doelman kon enkele keren goed ingrijpen en TSC van scoren af houden. Tot in de 39ste minuut Tim Rubenkamp de op dat moment verdiende 1-0 binnen schoof.

Na de thee opnieuw een beter combinerend TSC dat regelmatig gevaarlijk voor het vijandige doel opdook. Echter zolang de stand 1-0 was kon er van alles gebeuren. Tot de definitieve nekslag in de 84ste minuut. Rubenkamp soleerde naar de achterlijn en zijn voorzet werd door Ryan Snoeren via het been van een tegenstander binnen gewerkt: 2-0. De wedstrijd was gespeeld. Beide ploegen konden verder geen kansen meer produceren en TSC kon uiteindelijk verdiend de winst in eigen huis houden na een sportieve strijd waar maar een keer geel was gevallen.

Na afloop bleef het mede door de aanwezigheid van beide teams nog lange tijd reuze gezellig in een bomvolle kantine van sportpark de Warande. TSC staat inmiddels stevig op de tweede plaats en heeft ruim zicht op de nacompetitie. VV Oosterhout zal de mouwen nog op moeten gaan stropen om de nacompetitie te gaan ontlopen. Alles komt goed was ieders mening na de strijd in de kantine en ze dronken er nog maar eentje op, en zo moet het ook gaan.

(verslag door Carlo Haarbosch van Oosterhout Vandaag)

TSC ZO – Oosterhout 2-0 (1-0)
1-0 Tim Rubenkamp, 2-0 eigen doelpunt.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss