Datum: zondag 12 maart 2023, 18:00 - Auteur: Redactie

TSC ZO stelt teleur bij Helvoirt en morst dure punten

TSC kan de titel van 2D wel vergeten. Zondagmiddag was de runner-up uit Oosterhout niet in staat om laagvlieger Helvoirt te kloppen.

De blauwhemden kwamen al snel op 0-1 via Joury den Boogerd na een hele goede aanval. TSC was dan ook veel beter. Tegenvaller was dat de wekelijkse uitblinker Tim Rubenkamp (foto, rechts) er met hamstringblessure vanaf moest na 21 minuten. Zijn vervanger was de bijna volledig fitte Ryan Snoeren, die meteen een aandeel zou hebben in de 1-2, want Helvoirt kwam tussendoor nog op gelijke hoogte.

Toch konden de gasten zich herpakken en via een voorzet van Den Boogerd op Snoeren, die de bal met de hak naar Bart Dirven stuurde, kwam TSC op voorsprong. Toch zou het misgaan. En dat in de allerlaatste minuut. TSC kreeg in de tweede helft kans op kans, zelfs voor open goal, maar vergat de wedstrijd in het slot te gooien, waarna we de pijnlijke gelijkmaker viel in de slotminuut van de wedstrijd.

“Het is zaak voor ons de vorm terug te krijgen en allemaal in vorm te zijn voor de eventuele nacompetitie om promotie. Nu krijgen we SVSSS thuis op kunstgras waarschijnlijk. Daar moeten we drie punten pakken en hard trainen richting koploper Emplina, die erg stabiel presteren. Het gat met hen is te groot, maar we willen uiteraard goed voor de dag komen”, aldus Soeren na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Helvoirt – TSC ZO 2-2 (1-1)
0-1 Joury den Boogerd, 1-1 Helvoirt, 1-2 Bart Dirven, 2-2 Helvoirt.