Datum: zondag 29 januari 2023, 15:25 - Auteur: Redactie

TSC ZO veegt Hilvaria van de mat en blijft dromen

TSC blijft dromen van de titel in 2D. Zondagmiddag was de ploeg uit Oosterhout veel te sterk voor het bezoekende Hilvaria.

Nummer 2 TSC heeft nog altijd slechts vijf puntjes achterstand op koploper Emplina en dus kan het dromen voortduren. Op sportpark de Warande werden de gasten uit Hilvarenbeek op een fikse nederlaag getrakteerd, ondanks het gevoel dat de blauwhemden geen glansoptreden weggaven. 

Joury Den Boogert zette de thuisclub in elk geval op het goede spoor. Hij liet op een diepe pass iedereen zijn achillespezen zien en rondde bekwaam af: 1-0. Daarna scoorde Bart Dirven op aangeven van Tim Rubenkamp en leek het duel gespeeld. Kopspecialist Bas Blokdijk maakte er zelfs 3-0 van.

Uiteindelijk plaatste Tarique Wustlich de kerst op de taart door zijn eerste doelpunt van het seizoen aan te laten tekenen en de eindstand op 4-0 te bepalen. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met sterkhouder Ryan Snoeren, die in de eindfase van zijn revalidatie zit na een zware blessure die hij eerder dit seizoen opliep.

“We hebben een makkelijke overwinning behaald, zonder ons beste spel te spelen, maar we hielden het voor na tien minuten spelen erg goed dicht mede door Vincent van Hoof die achterin onze leider is. Zijn komst onlangs is een schot in de roos geweest. Ook mooi voor Tarique dat hij zijn eerste kon maken.”

TSC ZO – Hilvaria 4-0 (2-0)
1-0 Joury Den Boogert, 2-0 Bart Dirven, 3-0 Bas Blokdijk, 4-0 Tarique Wustlich.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss