Datum: vrijdag 3 februari 2023, 16:35 - Auteur: Redactie

TVC Breda accepteert boete na dramatische sterfgevallen

In 4C staat zondagmiddag de stadsderby PCP versus TVC Breda op het programma, maar dat affiche dreigt in het water te vallen. Bij de promovendus uit Tuinzigt zijn er afgelopen week twee schoonvaders van selectieleden overleden en alsof dat nog niet genoeg was ook nog een lid dat tot voor kort nog allerlei functies bekleedde.

Tegenover Voetbalinbreda.nl verklaart TVC Breda om uitstel te hebben gevraagd bij de KNVB, maar hun antwoord was dat alleen ‘voor ereleden en bestuursleden uitstel kan worden verleend’. Een overleden schoonvader zorgde al acht jaar voor een selectiespeler van TVC Breda en meerdere ploegmaten kwamen er dagelijks over de vloer. PCP kon op zijn beurt niet voldoen aan de vrije speeldagen die TVC Breda had voorgesteld en dus is het onvermijdelijk. De Viola’s reizen zondag niet af naar Brabantpark en accepteren de boete die de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond daar vermoedelijk aan zal verbinden.

Het leed en verdriet binnen de groep van TVC Breda is simpelweg te groot. Een jonge vader (47) overleed plotseling en de andere vader stapte zelf uit het leven. De daarbij overleden clubman levert een gitzwarte week op en immens verdriet is het gevolg. Sportpark Kwakkelhut en de betrokkenen eromheen zijn te zwaar getroffen om zondag in actie te komen. Het bestuur van TVC Breda heeft het besluit genomen om de jonge spelersgroep in bescherming te nemen na diverse gesprekken. Eén van de drie hoofdcoaches, Johan Rijndorp, was nog bereikbaar voor commentaar.

“Deze jonge groep heeft de laatste maanden heel veel voor de kiezen gekregen en deze week was het de druppel voor ze. We hadden het netjes gevonden van de KNVB als ze hadden meegewerkt. Waar mag je nog wel voor verzetten? In de Corona-tijd werden er te pas en onpas wedstrijden uitgegooid en werd daar door clubs vaak ook misbruikt van gemaakt, wij als TVC Breda hebben dit nooit gedaan en nu vragen we eenmalig om medewerking en die krijgen we niet. We zijn zwaar teleurgesteld”, aldus de kraakheldere oud-spits van onder meer SAB en Groen-Wit.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss