Datum: zondag 31 oktober 2021, 17:01 - Auteur: Redactie

TVC Breda baalt van ‘onterecht afgekeurde goal’ en verliest

De eerste nederlaag van het seizoen is zondag een feit geworden voor TVC Breda. In 5A kon de club uit Tuinzigt niks anders dan balen tegen HSC ’28, dat blij was met de late afgekeurde goal van Romano Rijndorp. De koppositie is nu van titelfavoriet Neerlandia ’31.

HSC is al jaren een taaie tegenstand op dit niveau en dat bleek zondag ook wel, ondanks de snelle openingstreffer van Gino de Goede. De rood-zwarte dorpsclub boog de achterstand namelijk al rap om in een 2-1-voorsprong. Via Jeroen Ooms werd het 2-2 en toen de thuisploeg er 3-2 van maakte was het wederom Ooms die vlak voor rust de stand in evenwicht kon brengen.

Maar de Viola’s beleefden een zeer frustrerende tweede helft in het regenachtige Heerle. HSC produceerde de 4-3 en hield lang stand. Heel lang, tot de 91ste minuut. Toen sloeg de paniek toe. De piepjonge Rijndorp zorgde voor de gelijkmaker, maar die werd volgens alles en iedereen met een TVC Breda-hart onterecht afgekeurd vanwege buitenspel, waarna de leidsman affloot.

Voor verliezend coach Johan Rijndorp, die ontzettend baalde van de geannuleerde treffer van zijn getalenteerde zoon, was het gesprek met Voetbalinbreda.nl na afloop dan ook realistisch. “De scheidsrechter had het niet gezien en hun grensrechter stak zijn vlag omhoog terwijl Romano (Rijndorp, red.) er zeker vijf meter achteruit kwam. Frustrerend, maar dit hoort ook bij het voetbal.”

“Uiteindelijk verliezen we terecht als je zelf de kansen niet maakt.  We hebben te maken met ploegen die niet willen voetballen, maar daar moeten we ons tegen wapenen en de wedstrijd eerder beslissen. HSC heeft twee goede spitsen en daar spelen ze de lange bal op en hopen dan dat hij goed valt. Dat gebeurde helaas vier keer. We gaan hier van leren en rechten onze rug.”

HSC ’28 – TVC Breda 4-3 (3-3)
0-1 Gino de Goede, 1-1 en 2-1 HSC ’28, 2-2 Jeroen Ooms, 3-2 HSC ’28, 3-3 Jeroen Ooms, 4-3 HSC ’28.