Datum: zondag 23 september 2018, 17:26 - Auteur: Redactie

TVC Breda buigt achterstand in de laatste vijf minuten om

Voor TVC Breda mondde de seizoensouverture van 5B bijna uit in een bittere teleurstelling. Neerlandia ’31 leek verrassend op een zege af te stevenen, maar na een sensationele slotfase trokken de Bredanaars alsnog aan het langste eind.

De thuisclub van trainer Twan van Fessem moest zijn zelf opgespelde favorietenrol meteen waar gaan maken voor eigen publiek, maar dat verliep niet zo soepeltjes. TVC Breda dicteerde wel, maar kwam niet tot scoren. De dienstdoende arbiter hielp daarbij ook niet. Vlak voor rust werd veteraan Johan Rijndorp neergehaald door de vijandelijke keeper, maar tot verbazing van alle 22 spelers op het veld werd er geen penalty toegekend plus rode kaart.

Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers uit Dorst ook nog op voorsprong na de pauze. De Viola’s begonnen te stormen en te beuken op de deur, maar vonden geen opening. Uiteindelijk werd de paal drie keer geraakt en de laat ook nog eens. Vijf minuten voor tijd volgde al wat verlossing, toen spits Willino van Venrooy de gelijkmaker aan liet tekenen. De spits riep voor het seizoen dat hij wil promoveren en 25 goals wil maken. Hij voegde alvast daad bij het woord.

Neerlandia begon te wankelen. Hun beentjes moesten als gekookte spaghetti gevoeld hebben, want sportpark Kwakkelhut werd een heksenketel. De druk nam toe en in de 91ste minuut stond voetballend Tuinzigt in vuur en vlam. Goaltjesdief Johan Rijndorp (foto) maakte de winnende treffer. “We hebben op karakter gewonnen”, zei Van Fessem na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. “We hebben er echt alles aan gedaan om de drie punten binnen te halen.”

TVC Breda – Neerlandia ’31 2-1 (0-0)
0-1 Neerlandia ’31, 1-1 Willino van Venrooy, 2-1 Johan Rijndorp.